vrijstaand bad

De loodgieter Maastricht adviseert een vrijstaand bad voor een luxe uitstraling

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor enkel een douche in de badkamer omdat de beschikbare ruimte beperkt is. Wanneer je echter genoeg ruimte voor een bad hebt dan is dit zeker aan te bevelen. Een bad is namelijk een geweldige manier om tot rust te komen na een lange en stressvolle dag werken. Niet alleen kan je geestelijk herstellen door een bad te nemen. Het warme water van een bad is ook uitstekend geschikt om pijnlijke spieren te herstellen. Heb je eenmaal gekozen om een bad in de badkamer te plaatsen dan heb je nog altijd enorm veel keuzes voor de soort badkuip. Zo kan je bijvoorbeeld voor een hoekbad kiezen die precies in de hoek van de badkamer past. Hiermee maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Wil je echter een luxe uitstraling in de badkamer creëren dan is volgens de loodgieter Maastricht een vrijstaand bad de juiste keuze.

Moderne of klassieke look badkuip
Voor een luxe uitstraling in de badkamer is een vrijstaand bad de perfecte keuze. Deze soort badkuip geeft je de mogelijkheid om helemaal rondom het bad te lopen. Bovendien zorg je hiermee voor het authentieke gevoel van de badkuipen van vroeger. Een klassieke losstaande badkuip op pootjes vormt het middelpunt van de badkamer. De modellen zien eruit alsof deze net zoals vroeger nog emmertje voor emmertje met water worden gevuld. Dit is natuurlijk niet het geval want de klassieke badkuipen op pootjes kunnen net zoals de moderne modellen vrijstaande badkuipen gewoon met de kraan gevuld worden met water. Ook sluit de loodgieter Maastricht de baden uiteraard ook gewoon aan op afvoerbuizen in de grond waardoor het water wegloopt wanneer je de stop uit het bad trekt.
Plaatsing bad, kraan en afvoer
Bij de plaatsing van een vrijstaand bad in de badkamer moet je wel rekening houden dat deze een stuk meer ruimte in beslag nemen dan andere modellen. Dit zorgt ervoor dat het bad met luxe uitstraling een mooi middelpunt wordt voor het badkamerinterieur. Door voldoende ruimte aan alle kanten van het bad over te houden kan je rondom het bad lopen in de badkamer. Het is echter ook mogelijk om een vrijstaand bad in de hoek van de badkamer te plaatsen. Dit doet iets af aan de luxe uitstraling van het interieur, maar de modellen badkuipen zijn nog altijd een stuk mooier dan de hoekbaden of inbouwbaden. Wel krijg je door de plaatsing dicht tegen de muur meer mogelijkheden voor het plaatsen van de kraan. Ook hoeven de waterleidingen van de afvoer voor het bad hierdoor, in de meeste gevallen, niet verplaatst te worden. Wanneer het bad in het midden van de badkamer komt te staan moet de loodgieter Maastricht deze namelijk wel vaak verplaatsen.

Bron: loodgietersmaastricht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *