badkamer

Weinig ruimte in je badkamer? De loodgieter Amsterdam geeft drie tips

Nieuwe huizen zijn vaak een stuk kleiner dan oudere huizen. In het dichtbevolkte Nederland is immers steeds minder ruimte om te bouwen. Zeker in grote steden, als Amsterdam, worden daarom steeds meer appartementen gebouwd. Dit betekent dat mensen ook steeds minder ruimte in de badkamer hebben. Het wordt daarom moeilijker om de badkamer op een functionele manier in te richten. Vooral families zullen veel moeite hebben met de inrichting van de badkamer. Zij denken vaak dat er geen mogelijkheid bestaat om alles wat zij willen in de badkamer kwijt te kunnen. Raak echter niet meteen in paniek wanneer je met een kleine badkamer geconfronteerd wordt. De loodgieter Amsterdam geeft namelijk drie tips om zoveel mogelijk uit een kleine badkamerruimte te halen.

Denk verticaal bij het inrichten
Om optimaal gebruik te maken van een kleine ruimte moet je verticaal denken bij het inrichten van een badkamer. Van de vloer tot het plafond heb je ruimte om spullen op te bergen. Je kan het jezelf niet permitteren om deze beschikbare ruimte niet te gebruiken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om wandkasten en opbergplanken aan de muur te hangen waardoor kasten geen ruimte op de vloer in hoeven te nemen.

Zoveel mogelijk licht in de kamer
Wanneer je een kleine badkamer zo groot mogelijk wilt laten overkomen dan is het belangrijk dat je zoveel mogelijk licht de kamer binnenlaat. Nu hoef je niet perse de hele badkamer vol met lichten te hangen. Je kan het licht van een lamp of zonlicht dat door een raam schijnt namelijk maximaliseren door spiegels op strategische plekken in de badkamer te hangen. Het is ook een optie om foto’s of kunst aan de muur in de badkamer te hangen in lijsten met glas die het licht reflecteren.
Zo min mogelijk badkamermeubels
Bij een kleine badkamer is het belangrijk dat je de ruimte netjes opgeruimd houdt. Een rommelige kamer lijkt namelijk altijd nog een stuk kleiner dan deze daadwerkelijk is. Dit stelt je echter wel voor een probleem. Om alle spullen in een badkamer netjes op te bergen heb je namelijk badkamermeubels nodig en deze nemen kostbare ruimte in beslag. Bovendien zullen meerdere kleine opbergkasten de kamer weer kleiner laten ogen. Je kan daarom beter kiezen voor een enkel groot badkamermeubel dan meerder kleine meubels. Denk ook nog terug naar de eerste tip om vooral verticaal te denken bij het inrichten. Je hebt namelijk ook nog de mogelijkheid om opbergplanken iets hoger aan de muur te bevestigen die je tevens als opbergplekken kan gebruiken.

Een kamer met weinig ruimte inrichten kan een onmogelijke missie lijken. Wanneer je echter aan de klus begint met de bovenstaande drie tips van de loodgieter Amsterdam zal je merken dat je meer kan bereiken met een kleine ruimte dan je oorspronkelijk dacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *