Drinken uit design

Een favoriet drankje is een bijzonder glas waard. Een feestelijke cocktail hoort thuis in een bijzonder glas en koffie krijgt toch nét even iets extra’s als het in een prachtig design-item wordt geserveerd. Met Spot en Cocktail brengt Bitossi Home twee collecties glaswerk op de markt die ware mini designobjecten bevatten en waarmee het drinken van elk drankje een bijzondere belevenis wordt.

design

Ondergedompeld in kleur

Zo lijken de glazen uit de Spot collectie in een eerste oogopslag al gevuld met een kleurrijke limonade. Wie beter kijkt, ziet dat dit juist het verrassende design is van de glazen. De onderkant van de glazen is gemaakt van gekleurd glas, terwijl de rest van het item vervaardigd is uit transparant glas. Een eyecatcher op tafel; alsof de glazen even zijn ondergedompeld in een bad met kleurrijke hoogglans verf. De glazen uit de Spot collectie zijn er in twee uitvoeringen – een waterglas en een wijnglas – en zijn verkrijgbaar in de kleuren geel, blauw, groen, grijs, rood en roze. Daarnaast is er in elke kleur een bijpassende karaf verkrijgbaar. Maar combineren met kleuren mag natuurlijk ook voor een waar kunstwerk op tafel.

gekleurd glas

Dubbelwandig lijnenspel

Ook Bitossi’s Cocktail collectie heeft een verrassend design. De glazen uit deze collectie vormen leeg al een bijzonder lijnenspel, dankzij het dubbelwandige glas. Maar wanneer de glazen zijn gevuld wordt het verrassende design pas écht goed zichtbaar: de strakke, moderne glazen hebben aan de binnenkant namelijk nog een cocktail- of wijnglas met veel ronde vormen. Wat gebeurt er dus wanneer je de drank inschenkt? Dan vult het binnenste cocktail- of wijnglas zich volledig (zelfs de voet!), terwijl daarbuiten een stuk transparant glas zichtbaar blijft. De vloeistof ‘vormt’ het binnenste glas als het ware. De glazen uit de Cocktail collectie zijn vervaardigd uit borosilicaatglas en perfect om een feestelijke cocktail in te serveren. Daarnaast zijn de glazen ook uitstekend geschikt voor warme dranken zoals thee, koffie of glühwein. Doordat de glazen dubbelwandig zijn, hebben ze een isolerende werking, maar kun je ze wel makkelijk vastpakken zonder je handen te branden aan het hete glas.

dubbelzijdig glas

Kleurrijk combineren

Ook voor deze collecties glaswerk van Bitossi Home geldt dat de items ontzettend goed te combineren zijn met de andere collecties van Bitossi Home. Zo komen de kleuren van de glazen uit de Spot collectie terug in de moderne ovenschalen van de Twin Collectie, het stoere servies van de Travel collectie en de sierlijke serveerschalen van de Romantic collectie. De Cocktail collectie vormt samen met de Pois collectie juist een spannende combinatie op de hapjestafel bij een feestelijke gelegenheid. Kortom: ook met de prachtige glazen uit de Spot- en Cocktail collectie van Bitossi Home kan weer naar hartenlust gemixt en gematcht worden.

Design kwetsbaar? Bij Bitossi Home niet, want de glazen van zowel de Spot als de Cocktail collectie mogen in de vaatwasser worden gereinigd.

Adviesverkoopprijzen:

Spot collectie

waterglas € 59,50 p/6 stuks

wijnglas € 81,95 p/6 stuks

karaf € 32,50

Cocktail collectie

Martini, Flute, Margaritha, Spritz en Liquor glazen € 24,95 p/2 stuks

Water- en wijn glazen € 26,95 per/2 stuks

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *