fiber alarm

FiberNL komt met SmartAlarm tegen inbraak, brand en koolmonoxide

Het bedrijf is de eerste Nederlandse provider die klanten verbindt met Internet of Things

FiberNL – de onafhankelijke glasvezelprovider – biedt klanten naast internet, tv en telefonie nu ook het Fiber SmartAlarm: een systeem dat beschermt tegen inbraak, brand en koolmonoxide. Het alarm werkt geheel via internet, waardoor gebruikers het draadloze systeem overal in huis bedienen via pc, tablet of smartphone. Met het SmartAlarm speelt Fiber Nederland in op de huidige smart home-trend en stelt het bedrijf zijn klanten in staat hun thuisnetwerk nog vaker en slimmer te gebruiken.

Buren vragen om de post uit het zicht te leggen, de huistelefoon doorschakelen naar een mobiel nummer en vooral niet op social media zetten dat je op vakantie gaat. Er is een eenvoudiger manier om inbraken tijdens de zomervakantie te voorkomen. Met het SmartAlarm van FiberNL controleren bewoners of alles thuis in orde is, altijd en overal.

Klanten kunnen kiezen uit drie verschillende pakketten. Waarbij het middelste pakket o.a. een HD-camera bevat, die de gebruiker in staat stelt ‘live’ in huis mee te kijken. Deze beelden worden in de cloud opgeslagen. Bij het meest uitgebreide pakket ontvangen klanten tevens een rook-hittemelder en een koolmonoxidemelder. Alle pakketten zijn tevens verkrijgbaar voor niet-glasvezelklanten.

Fiber.nl_SmartAlarm2_higres

Meldkamer On Demand
In samenwerking met beveiligingsexpert Trigion biedt Fiber Nederland een dienst waarbij de meldkamer per dag in- en uitgeschakeld kan worden. Standaard doorschakelen naar de meldkamer kan ook. Deze dienst wordt voor de eerste SmartAlarm-klanten een halfjaar gratis aangeboden. Aansluitend kunnen klanten kiezen uit drie verschillende abonnementen. Met het gratis abonnement ontvangen gebruikers pushmeldingen en zijn zij in staat het alarm te zien en aan te passen, allemaal via één app. Het basisabonnement biedt klanten veertien dagen Trigion on Demand en stelt hen in staat sms-berichten te ontvangen van activiteiten, en meerdere accounts en een onbeperkt aantal apparaten te koppelen. Met het plusabonnement koppel je tot slot een camera aan het SmartAlarm en neem je beelden op via de cloud.

Gaby ter Keurs, commercieel directeur van Fiber Nederland: “De tijd dat we ons thuisnetwerk slechts gebruikten via de computer, ligt ver achter ons. Steeds meer alledaagse voorwerpen zijn verbonden met dat netwerk en kunnen gegevens uitwisselen. De verwachting is zelfs dat in 2020 zo’n 50 miljard verbonden apparaten in gebruik zijn. Wij zijn de eerste Nederlandse provider die klanten verbindt met het Internet of Things door onze SmartAlarm-dienst aan te bieden. Zo bereiden we ons voor op een toekomst waarin onze klanten veelvuldig gebruik maken van apparaten die met het internet verbonden zijn.”

Over Fiber Nederland

De Nederlandse onderneming Fiber Nederland – gevestigd in Amsterdam – is de snelst groeiende provider. FiberNL is onafhankelijk van een netwerkleverancier en in geheel Nederland beschikbaar. Als het niet via glasvezel kan, dan via het best beschikbare netwerk. Het bedrijf biedt voordelig internet, televisie- en telefonieabonnementen en sinds kort het Fiber SmartAlarm. Het alarmsysteem is los verkrijgbaar, maar ook in combinatie met andere Fiber-diensten. In dat laatste geval krijgen klanten een extra korting, wordt alles op één rekening gepresenteerd en zijn alle diensten eenvoudig te beheren via de MyFiber-omgeving. Tevens is het mogelijk het SmartAlarm door de Fiber-monteur te laten installeren. Meer informatie is te vinden op www.fiber.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *