internet

Drie tips voor als je internet thuis onder de maat is  

Traag of niet goed werkend internet is een van de grootste ergernissen van veel Nederlanders. Vooral als je als zzp’er veel thuiswerkt en het internet doet niet wat je wenst, kan dat tot veel frustratie leiden. Gelukkig is aan dit probleem het nodige te doen. De onderstaande drie tips kun je gebruiken om jouw thuisinternet te verbeteren zodat je straks weer fatsoenlijk kunt internetten!  

1. Kies voor goede UTP-internetbekabeling 

 We zijn als internetgebruikers vandaag de dag allemaal gewend aan wifi. En daarom zijn veel mensen vergeten dat een betrouwbaar kabelnetwerk, zoals een krachtige internetkabel 50 meter, veel problemen met internet kan oplossen als de wifi hapert. Leg daarom, als noodgeval voor je draadloze internetverbinding, een goede UTP-internetkabel 50 meter aan als ondersteuning van je draadloze netwerk. Je bent dan altijd verzekerd van internet, ook als het wifinetwerk dienstweigert. Internetkabels zijn snel en gemakkelijk aan te leggen.

Een bijkomend voordeel is dat deze ingreep je nauwelijks iets kost, omdat internetkabels relatief voordelig geprijsd zijn als je kiest voor aankoop bij een professionele speciaalzaak. Belangrijk bij het kopen van een internetkabel voor thuis is wel dat je kiest voor een kwaliteitsproduct dat gemaakt is van 100 procent koper. Dit type kabels zorgt voor de beste geleiding en biedt de garantie op een betrouwbare datastroom in huis. 

2. Verbeter je wifi 

 Naast het aanleggen van een internetkabel 50 meter kun je het internet thuis ook stabieler en betrouwbaarder maken door je wifisysteem te verbeteren. Dit kan op diverse manieren. Een slimme en beproefde methode om je wifisignaal te versterken, is het aanschaffen van een nieuw en betere modem. Door een modem te kopen met meer power, verbetert de wifi in huis vaak aanzienlijk.

Naast een nieuw en moderner modem, kunnen wifiversterkers ook soelaas bieden als je (geregeld) te maken hebt met een zwak internetsignaal. Mocht je zelf niet zo technisch zijn, schakel hiervoor dan de hulp in van een ICT-specialist. Een gespecialiseerd bedrijf kan je van goed advies voorzien en helpen bij het aansluiten van je nieuwe modem of de installatie van een of meer wifiversterkers. 

3. Maak gebruik van een homeplug adapter 

 Een optie die je ook kunt overwegen, is gebruikmaken van een homeless adapter. Met dit soort apparatuur kun je van ieder stopcontact in huis snel en gemakkelijk een draadloos connectiepunt maken voor je wifi. Plaats op iedere verdieping in huis een adapter en creëer zo stations die in heel je woning zorgen voor een sterk wifisignaal. 

Of schakel een professional in 

 Kom je er zelf echt niet uit of ben je bang dat je te weinig kennis hebt om zelf je draadloze internet te verbeteren? Bel dan een regionaal ICT-bedrijf en vraag om advies en/of hulp. Je weet dan in elk geval zeker dat jouw wifiprobleem goed en blijvend wordt opgelost. 

Foto van Anete Lūsiņa on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *