een topmatras

Je slaapkamer afmaken met een topmatras

Tegenwoordig slapen veel mensen op een boxspring. Dit geeft een luxe gevoel en heeft nog meer voordelen.

Bij een boxspring horen 2 losse matrassen. Het slapen op 2 losse matrassen vinden veel mensen vervelend. Je hebt dan niet het gevoel dat je samen in 1 bed slaapt. Om toch te zorgen dat je met zijn tweeën in 1 bed slaapt kan je een koudschuim matras, ook wel een topmatras genoemd, op je bed leggen.

Voordelen van een topmatras

Door gebruik te maken van een topmatras gaan je onderste matrassen langer mee. Dit zijn vaak de matrassen die duurder zijn dan je topmatras. Ook zijn deze van ander materiaal en een stuk dikker dan een topmatras. Door beide met elkaar te combineren zorg je voor een optimaal comfort tijdens je nachtrust.

Hebben jij en je partner een andere voorkeur voor het soort matras dan kan je dit met een topmatras oplossen. Als jouw partner het liefst op een hard matras ligt en jij op een zacht matras dan kies je voor je onderste matras, het deel dat als eerst op de bodem ligt voor de door jouw gewenste hardheid. Door hier weer een topmatras op te leggen slaap je samen met wel ieder op zijn eigen gewenste matras.

Het materiaal van het topmatras zal ook zorgen voor extra comfort. Door het slimme ontwerp van YOUSLEEP heeft het matras 7 zones. Deze zones passen zich naadloos aan aan jouw lichaam. Zo zullen je schouders en rug ondersteunt worden. Dit zijn drukpunten die zeker ’s nachts comfortabel moeten liggen. Als dit niet goed ligt kunnen er rugklachten ontstaan.

Eenpersoonstopmatras

Hierboven hebben we het de hele tijd over een 2-persoonsbed maar ook als je een 1-persoonbed hebt kan je gebruik maken van een topmatras. Ideaal voor opgroeiende kinderen want juist zij zullen door een slecht bed problemen krijgen met hun nachtrust. En door een slechte nachtrust kunnen er concentratieproblemen maar ook lichamelijke problemen ontstaan. Zeker als je puber in de groei is, is het belangrijk dat hij/zij goed slaapt. Met een goed bed kunnen zij ook al die uren zittend op een stoel om te gamen goed verwerken. Hun lichaam komt op deze manier tot rust.

Nog een laatste voordeel van een topmatras. Je dient je matras om de 10 jaar te vervangen. Je dikke boxspring matrassen vervangen kan prijzig zijn. Door gebruik te maken van een topmatras hoef je alleen deze te vervangen. Dat scheelt geld. En deze zijn ook nog eens duurzaam gemaakt waardoor ze recyclebaar zijn.

Foto door Max Vakhtbovych via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *