cognac kleur

De cognac kleur als basis voor je interieur

Hoe lang kan jij je interieurstijl vasthouden? Hoe vaak heb jij de muren van je woon – of slaapkamer al veranderd? Zit jij al maanden tegen dezelfde kleur aan te kijken? Vast niet voor lang of je bent je kleur zat want je bezoekt de site Interieur Inspiratie dus je wilt iets aan je interieur gaan veranderen. 

Vindt jij het leuk om te wisselen in je interieur? Wil je regelmatig de kleur van je woonaccessoires en muur veranderen? Lees dan deze blog.

Basis meubelen

De meeste mensen die dol zijn op het wisselen van hun interieur kiezen vaak voor een veilige basis. Zij kiezen voor een zwart of grijs bankstel. Vele denken namelijk dat dit de kleur is die makkelijk te combineren is. Dat is misschien wel zo, want zwart en grijs zijn beide neutrale kleuren. Maar het kan wel moeilijk zijn om met een bankstel in deze kleuren een warme uitstraling te krijgen. Ik wil je daarom adviseren om voor een andere basis te gaan. Een basis die meer warmte geeft: de kleur Cognac!

Cognac is een kleur die we heel veel zien. Deze kleur is heel erg goed te combineren. Of je nu een landelijk, industrieel of modern interieur hebt. Of je nu kiest voor roze, grijs, geel of groen. Al deze kleuren kan je mengen met cognac maar hoe doe je dat? 

Stap 1

Verf je muren in een bepaalde kleur. Heb je meer lef speel dan met verf. Teken een cirkel of lambrisering. Het is super gaaf om de onderkant van de muur in een bepaalde kleur te verven, bijvoorbeeld okergeel of ijsblauw en dan de bovenzijde wit te laten. Hierdoor lijkt je kamer hoger.

Wil je niet met verf werken dan kan je natuurlijk ook gaan behangen. Behang is al jaren trendy en dat is te zien want het aanbod is enorm. Je zou er keuzestress van krijgen. 

Of je nu gaat verven of behangen, binnen 1 weekend heb je een andere interieur. 

Stap 2

Heb je minder tijd of wil je sneller resultaat ga dan aan de slag met woonaccessoires. Deze zijn altijd snel om te wisselen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van vloerkleden. Een (ander) vloerkleed zorgt al voor een nieuw interieur. Als je nu ook de kleuren van je vloerkleed, bankstel of muur doortrekt in je woonaccessoires heb je al binnen 1 a 2 uur je eigen metamorfose doorgevoerd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *