hay designmeubelen

Designmeubelen van Hay

Mijn vriend is bezig met het opnieuw inrichten van zijn huis. Een tijdje geleden heeft hij al een paarse loveseat en rood rookstoeltje gekocht. Het volgende item wat op de wensenlijst staat is een nieuwe bijzettafel. Maar net als de stoeltjes zal dat nog een hele uitdaging worden.

Zijn woonkamer is niet zo groot. Zijn stijl is gelukkig wel redelijk duidelijk. Hij houdt van modern. Het liefst geen hout en een strak ontwerp.

Op dit moment staat de salontafel van Hay bovenaan zijn verlanglijstje. Omdat het blad los ligt en iets kleiner is dan het onderstel ontstaat een spannend lijnenspel.

hay_tray_tafel_salontafel

Een strak tafeltje met slanke poten waarbij je een groot deel van de vloer blijft zien. Wel fijn omdat zijn woonkamer niet heel erg groot is en hoe meer vloer je ziet hoe groter het voelt.

En niet alleen het tafeltje van Hay valt in de smaak. Ook de Pion lamp vinden wij beide erg leuk. Hij geeft zacht licht en heeft een mooie vorm.

hay pion tafellamp

Want voor een hoekje onder zijn trap zoeken we ook nog een leuke lamp. Maar aangezien er bij mijn vriend veel kunst hangt zoeken we eigenlijk een lamp welke wel opvalt maar niet door zijn kleur. De vorm moet eigenlijk het bijzondere aan de lamp zijn. En met de pion zal je daar zeker mee slagen.

Hay design

In de collectie van Hay zitten meer stukken welke ik mooi vind. Hay, een merk uit Denemarken, is ontstaan in 2003. Hay werkt met verschillende ontwerpers, waaronder het Nederlandse duo Scholten & Baijings voor de theedoeken en dekbedovertrekken, waardoor er een unieke collectie ontstaat. Van moderne strakke tafels tot comfortabele fauteuils. Door te werken met zoveel designers kan je elke keer weer het beste in de samenwerking naar boven laten komen.

Aan de ontwerpen is te zien dat de oorsprong van het bedrijf in Scandinavië ligt.

Elke meubel stuk heeft een prachtig lijnenspel en is met elke interieurstijl te combineren. Geen wonder dat Hay daarom bij zowel mij als mijn vriend populair is. Mijn vriend houdt van modern en ik hou meer van landelijk. Mijn vriend is dol op de kleuren groen en paars terwijl ik snel voor blauw kies. Mochten we ooit gaan samenwonen dan zouden we met de collectie van Hay en onze beide smaken gegarandeerd tot een prachtig interieur komen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *