kriebels

Lente (verbouw) kriebels

De lente komt er aan. Niet alleen betekent dit langer licht maar ook dat bij heel veel mensen de verbouw kriebels weer ontstaan. Mensen krijgen weer zin om iets aan hun huis of tuin te veranderen. En het liefst voor de zomer zodat ze er dan lekker van kunnen genieten.

Klussen is leuk maar ook een vrijtijds bezigheid waarbij veel ongelukken gebeuren. Daarom hierbij een paar tips zodat je ook heel van je zomer kunt gaan genieten.

  1. Voorbereiding

Bereid je goed voor. Lees goed de gebruiksaanwijzing/ bouwtekening en zorg dat alles klaar ligt. Als je steeds naar stukken moet zoeken verlies je energie en je concentratie. Door goed voorbereid te werk te gaan hou je je koppie erbij. Daarbij scheelt het ook nog eens tijd en frustratie.

  1. Gereedschap

    Gebruik je gereedschap goed. Dus als er op je boor, zaagmachine of andere machine een veiligheidsmaatregel zit gebruik deze dan ook. Ze zitten niet voor niets op het apparaat en dienen dan ook gebruikt te worden om ongelukken te voorkomen.

    Dit geldt ook voor trappen en steigers. Zorg dat ze stevig staan. Een van de meest voorkomende klusongelukken is het vallen met of van een trap.

  2. Kleding/schoeisel

    Nog een item waarbij men vaak niet nadenkt. Even iets lassen of branden terwijl je een korte broek aan hebt. Geen gehoorbescherming dragen. Of met zware materialen gaan tillen op je gympjes. Zorg dat je veiligheidsschoenen aanhebt. Engelbert-Strauss heeft een uitgebreid assortiment van veiligheidsschoenen en werkschoenen.

Eigenlijk kan je het meeste al voorkomen door niet gehaast te werk te gaan maar even na te denken over wat je wilt gaan doen. Je kan beter meer tijd kwijt zijn aan de voorbereiding dan een bezoek aan het ziekenhuis te moeten brengen i.v.m. een ongeluk. Dan duurt het nog langer voordat je van je eigen verbouwde badkamer, keuken of tuin kan genieten.

(lees ook verbouwing in huis? 5 tips)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *