design deurkrukken

Design deurkrukken ‘finishing touch’ van interieur

Intersteel brengt deurkrukken serie van Arjan Moors: minimalistisch en subtiel

Ontwerpen is de kunst van het weglaten. Interieurdesigner Arjan Moors hanteert niet voor niets het credo: ‘Less is Moors’. Omdat zijn ervaring voornamelijk in de meubelindustrie ligt, zag Moors het als een uitdaging om een ‘alledaags’ product als deurkrukken te benaderen vanuit deze filosofie. Zijn serie deurkrukken heeft de naam ‘Sliced’ meegekregen. De gehele serie blinkt uit door een strakke, minimalistische vormgeving.

Intersteel heeft als missie om designdeurkrukken een prominentere rol te laten spelen binnen het interieurdesign. Ronald Taling, commercieel directeur van Intersteel, zegt hierover: “Dat hoeft niet te betekenen dat de deurkrukken enorm in het oog springen, maar wel dat er een mooi samenspel ontstaat tussen materiaal en kleur van de (voor)deur met de rest van het interieur. Een deurkruk heb je dagelijks vele tientallen keren in je hand, dus daar mag je best aandacht aan besteden.”

De deurkrukken van de ‘Sliced serie zijn alle uitgevoerd in massief RVS in vier verschillende uitvoeringen. Het bijzondere aan deze designlijn is dat ze voor de buitendeuren te combineren is met schilden met anti-kerntrek beveiliging. Een optimaal gevoel van veiligheid en zowel de binnen- als de buitendeuren in dezelfde stijl.

Kenmerkend voor de deurkrukken is de Japanse werkwijze van Moors: met een aantal sneden worden de verschillende vormen tot een eenheid gevormd. De moderne krukken ademen veel sfeer en luxe uit.

Kruk no. 1 is geïnspireerd op Japans minimalisme. Kenmerkend is de Japanse werkwijze waarbij de kruk met drie sneden wordt afgemaakt.

Kruk no. 2 doet sterk denken aan ‘Bauhaus Design’. Twee basisvormen vloeien, door de snede aan de voorzijde, subtiel tot één vorm samen.

Als je een vierkante metalen staaf buigt, ontstaat er een knik. De inham van de kruk no. 3 accentueert  deze knik op subtiele wijze.

Ook bij kruk no. 4 zorgt een snede voor het samensmelten tot een eenheid van de verschillende vormen. Met een knipoog naar het verleden, strak uitgelijnd.

Kruk no. 5 is de vierkante variant van kruk no.2. Doet sterk denken aan de ‘Bauhaus’ periode. Door de ronde vorm aan achterkant van de greep, tóch een ergonomische greep.

Over Arjan Moors

Arjan is een professional die zijn sporen heeft verdiend in de (design) meubelindustrie. Hij ontwierp onder andere voor Leolux. Naast een afgeronde product-ontwerpstudie aan de Design Academie Eindhoven, heeft hij gestudeerd aan de Academie voor toegepaste kunsten in Maastricht. (ABKM). Moors is wars ‘opsmuk’ kiest graag voor eenvoud en authenticiteit.

Over Intersteel

Intersteel is fabrikant van designdeurkrukken met bijbehorende raamsluitingen en accessoires. Daar horen uiteraard sloten bij van de hoogste kwaliteit. Desalniettemin gaat het  Intersteel veel meer om het design van de deurkrukken en wordt het verschil gemaakt door een grote reeks aan onderscheidende designseries. Intersteel beheerst de kunst van het koppelen van moderne technologieën aan elegant design. Voor elke woonstijl bestaat wel een productlijn die een extra element toevoegt aan het interieurdesign. De producten passen bij veel interieurstijlen en -smaken: modern & strak, landelijk & klassiek of vintage & retro. De lijnen, zowel  in samenwerking met toonaangevende ontwerpers/architecten op het gebied van interieur gerelateerde producten, als in eigen beheer ontworpen, geven deuren en ramen een eigen, finishing touch.

Voor velen onopvallend, maar telkens onbewust sfeerondersteunend aanwezig.

Kijk voor meer informatie op www.intersteel.nl

Arjan-Moors-Woonkamer-No.3 Arjan-Moors-Slaapkamer-No.4 Arjan-Moors-Slaapkamer-No.2 Arjan-Moors-Keuken-No.5

Meer wooninspiratie en ideeën voor het inrichten van je huis:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *