velux zolder

De Zolder verbouwen

Een van de ruimtes welke we vaak als laatste aanpassen is de zolder. En dat terwijl dit een ruimte is waar vaak nog vele extra m2 te behalen zijn.

Wat houdt ons tegen?

Het werk:
Als de zolder tot nu toe alleen gediend heeft als opbergruimte zal je om hem leefbaar te maken nog een boel werk moeten verrichten. Dit betekent namelijk vaak dat de ruimte nog niet geïsoleerd is. Om de ruimte “bewoonbaar” te maken moet je dus eerst de zolder isoleren voordat je er überhaupt aan de slag kan. Na de isolatie komt dan nog de rest van het werk om er een goede kamer van te maken.

Daglicht:
Een van de dingen waar het ook vaak aan schort is daglicht. De meeste oude zolders hebben geen licht of alleen een klein dakraam. Gelukkig is dit met een paar VELUX dakramen snel opgelost. Je kan kiezen voor een enkel raam maar er zijn tegenwoordig ook hele mooie oplossingen om er zee aan licht te creëren.

Kosten/tijd:
Een van de reden waarom we de zolder pas vaak als laatste aanpakken is omdat we meestal in het begin deze ruimte nog niet nodig hebben. Als er nog geen sprake is van gezinsuitbreiding hebben we de zolder nog niet nodig. Hoe meer ons gezin groeit hoe meer behoefte aan ruimte we hebben.
Als we al een gezin hebben zal tijd maar ook de kosten ons enigszins tegenhouden om de zolder te verbouwen. Als we het laten doen kost dit veel geld. Als we besluiten om het zelf te doen kost dit weer veel tijd. Mocht je er voor kiezen om zelf aan de slag te gaan maak dan een goede planning met een duidelijk deadline. En maak het jezelf niet te moeilijk. Klus een paar uurtjes per week en hou voldoende tijd over voor je gezin. Maak het ook weer niet te lang anders krijg je al snel Help mijn man is een klusser voor de deur.

Wat kan je allemaal van een zolder maken?

veluz zolder

1. Slaapkamer

Meestal gebruiken we de zolder als slaapkamer. Je kan hier een grote kamer creëren. Misschien zelfs nog wel met een eigen badkamer. Dit allemaal afhankelijk van je ruimte. Als je een goede ruimte hebt kan je er een slaapkamer in hotelkamersfeer van maken.

2. Kinderkamer

De meeste mensen kiezen er voor om hun kinderen op zolder te laten slapen. Veelal heeft dit te maken met het gevoel te ver weg van alles te zijn. Als de kinderen op zolder slapen liggen en de ouders slapen op de 1e verdieping geeft dat toch meer rust. Het voelt meer beschermt.
Daarbij kan je als je een goede ruimte heb misschien wel 2 kamers op zolders maken.

3. Werkkamer

We werken steeds vaker vanuit huis dus een eigen ruimte om te werken is altijd fijn. Ook hier zien we een verschuiving. Mensen gebruiken steeds vaker hun zolder als echt kantoor. Ideaal want op deze manier werk je vanuit huis maar kan je het werk wel achter je laten i.p.v. dat je vanuit de woonkamer aan het werk bent. Je kan je dan ook lekker terugtrekken op zolder om te gaan werken en ook echt met jezelf afspreken dat je daar aan het werk bent en dus niet de vaatwasser of wasmachine aan gaat zetten. Dit werkt meestal net iets makkelijker als je helemaal boven zit en geen zicht op hebt. En met met mooie thuiswerkmeubels van Trendymeubels maak je er een prachtig kantoor van. Thuiswerken wordt zo wel heel erg leuk.

Er zijn dus voldoende mogelijkheden om extra’s meter te benutten op de bovenste verdieping van je woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *