dalt bijzettafel

Dalt bijzettafel, ontwerp Studio Foorumi

Dalt is een modulair alternatief voor de salontafel doordat de verschillende formaten en hoogtes onderling gecombineerd kunnen worden. De bijzettafels kunnen elke keer opnieuw anders geplaatst worden, waardoor steeds een nieuwe opstelling ontstaat. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan de verhouding tussen het blad en het frame. De rand van het houten blad loopt taps toe waardoor het ranke effect van het frame versterkt wordt.

Studio Foorumi over Dalt:

‘Dalt is per toeval ontstaan. Het frame is afgeleid van stoel Rila, die we ook voor Design on Stock hebben ontworpen. Toen we de hellingsgraad van de zitting van Rila wilden testen, legden we een plankje op het onderstel. Op dat moment ontstond het idee voor een bijzettafel. Om de optimale verhoudingen en formaten te vinden hebben we dat concept verder uitgewerkt. Uiteindelijk is het frame van Dalt iets fragieler geworden en loopt de rand van het blad taps toe om een rank effect te creëren. Dalt is verkrijgbaar in diverse formaten en hoogtes, zodat de bijzettafels goed met elkaar te combineren zijn. Op die manier ontstaat een ruimtelijk effect in de zithoek.’

dalt bijzettafel 1

Dalt is medio september verkrijgbaar vanaf € 189,- p.st. Het frame is beschikbaar in Dark of geborsteld RVS en is te combineren met 2 kleuren hout. Dalt is vanaf nu te bestellen en is leverbaar via de erkende Design on Stock verkoopadressen. Kijk voor een actueel overzicht van deze verkoopadressen en voor informatie over de collectie op www.designonstock.com.

Over Studio Foorumi: Voor talent is het ongelooflijk moeilijk om door te breken. Met een idee ben je er nog lang niet, al is het nog zo briljant. Je hebt namelijk meerdere skills nodig om ervoor te zorgen dat iets een succes wordt. Sterker: na de eerste schetsen is een compleet team productontwikkelaars al gauw een jaar bezig voor een ontwerp uiteindelijk in de winkel staat. Sinds de crisis is de designmarkt gehalveerd. Daardoor ontbreken de benodigde budgetten en krijgen minder mensen een kans. En zo is Studio Foorumi ontstaan.

Foorumi betekent ‘platform’ in het Fins. Studio Foorumi is een designplatform waar talent ideeën kan pitchen. Ideeën die met hulp van uitgebreide expertise kunnen worden getransformeerd tot een product van topkwaliteit. Zo krijg je als ontwerper de kans om ervaring op te doen door samen te werken met vakmensen en uiteindelijk succesvol een product te lanceren. Als de ontwerper de vonk geeft, maakt Studio Foorumi het vuur. En dat doen ze met alle inzet, liefde en passie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *