verlichting

Drie tips voor het veranderen van verlichting

De lange zomeravonden waarbij je tot laat nog buiten kon blijven zitten zonder een lampje aan te hoeven doen zijn alweer langzaam voorbij. Dit weekend heb ik zelfs overdag een lampje aan moeten doen. Niet alleen wordt het alweer sneller donker ook het weer werkt niet mee. Het bracht mij wel aan het denken over de verlichting in mijn huis. Verlichting is vaak een moeilijk en duur item in je interieur. Daarom drie tips hoe je met een niet al te groot budget je verlichting kan veranderen

1. Lampenkappen

Een van de makkelijkste manieren is het wisselen van je lampenkappen. Wissel de lampenkap van je hanglamp en eventueel je staande lamp of sfeerlampjes en je krijgt gelijk een heel ander gezicht. Zeker als je ook een aantal van je accessoires aanpast aan de kleur van je lampenkappen.

2. Hangenlampen

Een van de lampen die het meest opvalt in je interieur is de hanglamp. Deze hangt boven de eettafel en op een of andere manier is dat een van de eerste dingen waar we naar kijken als we bij iemand op bezoek zijn.
Het is natuurlijk ook een van de plekken waar we zelf veel tijd doorbrengen en waar verlichting een dubbele functie heeft. De lamp boven de eettafel moet goed licht geven. Aan tafel zitten we te werken en maken onze kinderen hun huiswerk. Er moet dan goed licht zijn zodat we kunnen zien wat we doen. Aan de andere kant willen we ook weer niet te veel licht. We vinden het toch gezellig om met een beetje sfeerlicht te eten.
Gelukkig is er genoeg keuze in hanglampen. En een hanglamp hoeft niet veel te kosten. Voor een klein budget kan je al een heel verschil maken. Plaats een mooie LED lamp in je hanglamp (eventueel met dimmer) en je hebt een nieuwe look.

BLI_slider2

3. Zelfmaken

Ben jij erg handig? Maak dan je eigen verlichting. Goed voor je budget en je hebt iets wat niet al je vrienden in huis hebben hangen. Ik heb een aantal leuke ideeën voor het maken van je eigen verlichting in mijn rubriek zelfmaken.

Kortom voor niet al te veel budget kan je eigenlijk elk jaar je verlichting wel veranderen als je basis maar goed is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *