voordelen van een zwaartedeken

De voordelen van een zwaartedeken  

Verzwaarde dekens zijn meer dan alleen een zwaarder type gewone dekens; ze bieden ook verschillende therapeutische voordelen. De wetenschap verklaart waarom ze zoveel stressverlagende en kalmerende effecten op lichaam en geest hebben. Vanwege hun zwaarte produceren verzwaringsdekens drukachtige effecten die vergelijkbaar zijn met wat bekend staat als diepe drukstimulatie op het lichaam. Diepe drukstimulatie helpt de zenuwen te kalmeren door een gevoel van warmte en comfort te creëren voor de ontvanger. Wil je weten wat de voordelen van een zwaartedeken zijn? Hieronder vind je de belangrijkste pluspunten! 

Ze bevorderen een diepe ontspanning

Op zoek naar iets dat je kan helpen je gevoed, veilig en comfortabel te voelen, zodat je je beter kunt ontspannen? De verzwaringsdeken kan ook feel-good hormonen produceren – zoals oxytocine, serotonine en dopamine die positieve emoties of blije gevoelens oproepen – die de gebruiker kunnen helpen zich op de top van de wereld te voelen en tegelijkertijd veilig onder de dekens. Het kan ook cortisol, het stresshormoon, verminderen, zodat je lichaam kan rusten en herstellen. Bovendien meldden deelnemers aan een onderzoek naar de therapeutische voordelen van diepe drukstimulatie met een verzwaarde deken een “gevoel van ontspanning” te voelen bij het gebruik van de verzwaarde dekens. 

Ze kunnen je zenuwen kalmeren

Verzwaarde dekens kunnen mensen helpen om door verontrustende situaties heen te gaan met enig comfort en opluchting waardoor ze zich rustiger en over het algemeen beter en minder gespannen voelen over wat komen gaat. Een studie gepubliceerd in de Journal of Formosan Medical Association ontdekte dat diepe druktherapie kan helpen de symptomen van fysieke stress te verminderen die gepaard gaan met het verwijderen van een verstandskies. De studie legde uit dat het toepassen van diepe druk op patiënten van tandchirurgie parasympathische activiteit, het rust-, verterings- en herstelgedeelte van het zenuwstelsel kan activeren om pijn, stress en angst te verlichten.

Ze helpen bij het slapen

Verzwaarde dekens zijn lekker comfortabel . Dus als je moeite hebt met slapen, kan dit de remedie zijn die je hebt gemist. Verzwaarde dekens kunnen, wanneer ze worden gebruikt, fysiologische processen in het lichaam activeren die het helpen ontspannen voor een goede nachtrust. Een onderzoek uit 2020 suggereert dat verzwaarde dekens de slaapgezondheid en de dagactiviteit en alertheid kunnen verbeteren bij mensen met een depressieve stoornis, bipolaire stoornis, gegeneraliseerde angststoornis of ADHD. Ook daarom kan het slim zijn om een zwaartedeken aan te schaffen die aanbevolen wordt door Wooninformatie.nl

Ze kunnen je angst verminderen

Vanwege de kalmerende effecten is het geen verrassing dat verzwaarde dekens ook effectief kunnen zijn voor het verlichten van angstsymptomen. Onderzoek toont aan dat verzwaarde dekens een “gevoel van een stevige knuffel, vasthouden, inbakeren of masseren” geven dat zeer geruststellend kan zijn. Deze effecten kunnen iedereen die door stress en angst gaat, helpen hun symptomen te beheersen en zich meer ontspannen en geaard te voelen. Volgens een systematische review over de voordelen van verzwaringsdekens bij het beheersen van angst en slapeloosheid, kunnen verzwaarde dekens effectieve hulpmiddelen zijn om angst te verminderen.

Vanwege deze voordelen is het altijd een aanrader om een zwaartedeken te gebruiken! 

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *