4 tips, energie besparen met leuke items voor je interieur

De hoge energieprijzen zijn het gesprek van de dag. Iedereen is er mee bezig. En logisch, want het gaat de meeste van ons heel veel geld kosten. En als we geld aan het één uitgeven kunnen we het niet aan iets anders uitgeven. Een van de items waar we dan op besparen is o.a. ons interieur. En wij als interieur liefhebbers vinden dat natuurlijk jammer. Want er gaat niets boven een gezellig huis.

Gelukkig hebben wij nu de oplossing. Vier tips om energie te besparen en tegelijkertijd geld aan je interieur uit te geven:

1. Een warm vloerkleed

Vloerkleden brengen niet alleen sfeer in je interieur, ze zorgen ook voor warme voetjes.

Onze vloer is in de winter altijd best koud. De vloer is niet geïsoleerd en dat merk je meteen als je ‘s morgens binnenkomt. Nu zijn wij aan het kijken om de vloer te laten isoleren, maar de wachttijden zijn lang en er zitten natuurlijk best wat kosten aan. Gelukkig is er een goedkopere oplossing. Eentje die goed bij mij als interieurblogger past, namelijk een groot vloerkleed. Deze brengt sfeer en zorgt er voor dat de kou voor een deel wordt tegengehouden.

2. Infraroodpanelen

Gas is duur, elektra is op dit moment goedkoper. Waarom zou je dan warmte opwekken met je cv. Hiervoor betaal je namelijk gas. Door gebruik te maken van elektrische verwarming bespaar je geld.

Elektrische verwarmingen kunnen ook nog eens een echt toevoeging zijn voor je interieur. Ik vond bij OTTO namelijk verwarmingspanelen met hele leuke designs. Van natuur design tot echte kunst designs. Deze kan je dus boven je bank hangen waardoor het lijkt alsof er een schilderij hangt. Dit schilderij zorgt er echter ook voor dat de ruimte verwarmt wordt.

En voor de mensen die zonnepanelen hebben is dit helemaal een goede oplossing. Je werkt namelijk je eigen stroom op waardoor het gebruik van deze panelen zelfs gratis kan zijn.

3. Kaarslicht

Foto van Nathan DeFiesta on Unsplash

Oke, ik geef toe veel warmte zal het niet geven maar alle kleine beetjes helpen. En kaarslicht zorgt niet alleen voor een klein beetje warmte, het zorgt voor een warme sfeer.

En als echt interieur liefhebber kan je geen kaarsen genoeg hebben. Kaarsen in een kaarsenstandaard & kaarsen in windlichten. Het liefst ook nog met een lekker luchtje zodat de hele ruimte lekker ruikt. 

4. Dekens

Wil je de kachel niet te hoog zetten maar wel lekker warm naar je favoriete tv-programma kijken? Koop een stapel fleece dekentjes en nestel je heerlijk op de bank. Combineer dit met leuke kussentjes en creëer een eigen bubbel, een eigen warmte bubbel. Kopje thee erbij en jij bent de hele avond niet meer van de bank te slaan.

Je kan dit nog iets meer aandikken door gebruik te maken van een elektrische deken of voetenverwarmer. Wil je geen gebruik maken van een elektrische deken dan kan je ook gebruik maken van de ouderwetse kruiken. Deze zijn overigens ook heel erg geschikt om je bed voor te verwarmen zodat je in ieder geval in een warm bed stapt. 

We snappen dat je met deze tips niet je energierekening drastisch kan verlagen. Maar alle kleine beetjes helpen en op deze manier heb je ook nog eens een gezellig interieur.

Foto van Thought Catalog on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *