bank

Geef je bank een 2e leven

Heb je net als ons kinderen en huisdieren? Dan heeft je bank heel veel te verduren. Gelukkig kan je je bank langer mee laten gaan met een leuke bankhoes

In een gezin met 4 pubers en een Welsh Corgi pup krijgt een bank enorm veel te verduren. Wij hebben eigenlijk de regel dat er niet op de bank gegeten mag worden, maar onze pubers houden zich daar niet altijd aan. Zeker niet als ze alleen thuis zijn. Dan wordt toch die boterham met jam of pizza op de bank opgegeten. En helaas gaat dat niet altijd goed waardoor er vlekken op de bank ontstaan. 

En sinds we een pup hebben gaat de kwaliteit van de bank nog sneller achteruit. Onze pup vindt het namelijk erg leuk om zijn botten op de bank op te kluiven. Net als de kinderen weet hij dat we dit liever niet hebben maar ook hij is soms een beetje doof. Dan werken zelfs die grote Corgi oren niet. Niet alleen het kluiven zorgt voor vlekken. Als het regent is hij natuurlijk nat en dit geeft vlekken op de bank. 

Nu mogen we niet alleen de kinderen en de hond de schuld geven, ook wij maken vlekken op de bank. Het is ons ook wel eens overkomen dat we morste met koffie of nog erger met rode wijn. En zeker dat laatste is niet makkelijk uit een lichtblauwe bank te krijgen. Gelukkig zijn er wel goede oplossingen voor. 

Bescherm je bank met een hoes

Door gebruik te maken van bankhoezen bescherm je je bank. Deze extra laag zorgt er voor dat de stof van je bank minder intensief gebruikt wordt. Daarbij heeft het gebruik van een bankhoes nog meer voordeel: 

  1. Je kan de hoezen wassen waardoor je bank nog veel langer meegaat. De hoes kan gewassen worden op 30 graden.

    Zeker als je kleine kinderen (of dwarse pubers zoals wij) hebt die regelmatig nog op de bank knoeien is een hoes erg handig.

    Kleine tip van onze zijde: Doe de hoes om de bank als hij bijna droog is. Zo droogt hij om de bank en vormt hij zich beter naar het model. Daarbij is de hoes soms makkelijker te monteren als hij nog een beetje vochtig is.
  2. Door meerdere hoezen te hebben kan je de stijl en kleur combineren. Zo zou je elke week wel een andere kleur kunnen gebruiken in je interieur. Elke week is overdreven maar ik ken veel mensen die elk jaar het interieur aanpassen aan de trend van nu. Als je een hoes om je bank heen plaatst hoef je deze niet compleet nieuw te kopen waardoor je geld overhoudt voor andere leuke interieur items. Leuke kussentjes voor op de bank bijvoorbeeld. 

Er is een hoes voor heel veel modellen. Of je nu een chesterfield model of een standaard Ikea model hebt. Je hoeft alleen de juiste kleur maar uit te kiezen en je kan je bank een metamorfose geven. Op deze manier gaat je bank veel langer mee. 

Foto van Sidekix Media on Unsplash

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *