vintage dressiors

De trend van 2022: vintage dressoirs

Laten we in 2022 de industriële stijl achter ons en verruilen we de ijzeren kasten voor een vintage dressoirs? Lees verder.

Is 2022 het jaar waarin industriële interieurs eindelijk verleden tijd zijn? Het lijkt er wel op. De grijze en sobere kleuren maken plaats voor warme en natuurlijke kleuren en een organische vormgeving. Je ziet het als je Instagram, Pinterest of een woonmagazine opent. Ook in de horeca en winkels zie je steeds vaker houten meubels op bijvoorbeeld een marmeren of houten visgraat vloer staan. Dat interieurs luxer worden, lijkt ook een trend te zijn die zich eind 2021 en begin 2022 aan het ontwikkelen is. Doordat deze trend steeds meer momentum krijgt, wordt het vinden van vintage meubels steeds moeilijker. Gelukkig zijn er nog plaatsen waar je bijvoorbeeld een vintage dressoir kunt kopen voor een mooie prijs.

Je bent er als een van de eerste bij, maak daar gebruik van

Van vintage meubels zijn er steeds minder en de vraag stijgt. Je hoeft geen econoom te zijn om te begrijpen wat dat met de prijzen doet. Doordat deze interieurtrend nog niet zo lang geleden zijn intrede gedaan heeft, heb jij nog de kans om betaalbaar meubels, zoals een vintage dressoir te kopen. Van een strakke geometrische mid-century kast tot een vintage Nils Jonsson dressoir. Uiteraard betaal je voor de bekende designers meer dan voor de minder bekende ontwerpers of meubels van onbekende maker. Prijzen voor een vintage dressoir zitten tussen de 35 euro en ruim 6000 euro! Wat een verschil.

Verdiep je in designers van vintage dressoirs

Aan de prijsverschillen te zien, kun je je voorstellen dat een goede deal vinden lastig kan worden. Bij vintage spullen kopen, of het nu meubels zijn, accessoires, kleding of andere items, is het raadzaam je eerst te verdiepen in wat je koopt. Zoals je bij nieuwe meubels kopen aan kunt nemen dat de prijs vast staat, zo is dat bij vintage meubels niet zo. Veel meubels gaan weg voor prijzen die een verdubbeling zijn van wat het meubel ooit gekost heeft. Maar tussen vintage meubels onder de 100 euro of onder de 200 euro kun je ook interessante stukken vinden. In theorie zou je zelfs geld kunnen verdienen als je precies weet welke designer meubels geld waard zijn. Je een dagje verdiepen in designers van vintage meubels kan je geld opleveren en je leiden naar betere deals. Dus waarom zou je er geen tijd aan besteden?

Een spraakmakend interieur

Designmeubelen zijn duur, dat is een feit. Maar waarom eigenlijk? Anders dan bij een meubel gemaakt in massaproductie, gaat het meestal om items in een kleine oplage. Zeker bij vintage. Design meubels, zoals een vintage dressoir hebben bovendien een unieke uitstraling. De grens tussen kunst en vormgeving is hier op zijn kleinst. Dit geldt overigens niet alleen voor de vintage dressoirs, ook voor woonaccessoires en decoratieve items. Je kunt met enkele items al een spraakmakend interieur maken. Neem de tijd om de stijlen en ontwerpers te leren kennen en maak je keuze op basis van wat jij mooi vindt. En dat een design meubelstuk die jij gekocht hebt over een paar jaar ineens meer waard kan zijn, dat zou alleen maar een mooie bijkomstigheid zijn. De kans is namelijk ook aanwezig dat je nooit meer van zo’n mooi en uniek meubelstuk af wilt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.