De start van een nieuwe keuken

Het nieuwe jaar begint hier goed. De veer van de vaatwasser is kapot gegaan, waardoor de deur niet helemaal meer opengaat. De koelkast houdt er soms spontaan mee op, met als gevolg dat ook de vriezer gaat ontdooien. Erg fijn als je net voor een week boodschappen hebt gehaald. En de vorige eigenaar blijkt de afzuigkap niet goed gemonteerd te hebben, waardoor regelmatig het brandalarm afgaat. Ons brandalarm is gekoppeld aan onze Philips Hue lampen waardoor gelijk het hele huis weet dat iemand in de keuken een ei aan het bakken is. 

Toen we in de kerstvakantie wederom met de voordeur open zaten omdat er tijdens het eten te veel rook was ontstaan ontstond al snel de wens voor een nieuwe keuken. Maar hoe vul je die wens in? 

Keuken oriënteren op internet

Als eerste zijn we natuurlijk samen gaan kijken naar welke stijl we leuk vonden en welke stijl bij ons interieur past. We hebben op pinterest een bord gemaakt met keukens die we leuk vonden. Zo kwamen we er al snel achter dat we beiden wel graag een zwarte keuken wilde. Deze past goed bij ons interieur. We hebben een sfeervol modern interieur met groen tinten gecombineerd met blauwe accenten. 

De huidige keuken is roomwit en deze valt eigenlijk wel een beetje uit de toom. Als we op onze bank zitten kunnen we echt genieten van de stijl die we de afgelopen 2 jaar hebben neergezet. Sinds we hier wonen is er echt een sfeer ontstaan die bij ons past. Als we dan naar de keuken lopen (zit vanuit de bank verstopt) lijkt het wel alsof ons interieur niet klopt. We hebben de afgelopen twee jaar heel erg hard gewerkt om echt een interieur te creëren wat bij ons past, daarbij hebben we geen rekening gehouden met de trends maar echt gekeken naar onze smaak. Ergens waren we dus een beetje blij dat alle apparatuur mankementen is gaan vertonen, want nu mogen we gaan kijken naar een andere keuken. Neem daar ook nog eens bij dat onze huidige keuken gemaakt is voor een 1 persoons huishouden. Wij zijn met zijn zessen en hebben dus regelmatig last van ruimtegebrek. 

oude keuken

Gaandeweg onze zoektocht begon er, rekening houdend met bovenstaande, langzaamaan een beeld te ontstaan. Met dit beeld zijn we toen bij de bekende leveranciers gaan kijken. Wat hadden zij als aanbod. En zouden onze wensen wel reëel zijn. 

Door de bomen het bos zien

We hadden in een vorig huis al eens eerder een keuken laten ontwerpen, dus na de 1e oriëntatie besloten we om eerst bij dit bedrijf te gaan kijken. Op een of andere manier vonden we hier niet wat we zochten. Er stonden mooie voorbeeld keukens maar het warme gevoel wat we eerder bij deze aanbieder hadden was er niet meer. 

Jammer, dachten wij. Het concept van de winkel, of onze perceptie zal wel veranderd zijn in de loop van de jaren. Maar niet getreurd, er zijn meer aanbieders in de regio.

Zo kwamen bij de volgende keukenaanbieder. Vol goede moed gingen we naar binnen. Op de website hadden we al een prachtige keuken gezien maar bij binnenkomst werd al snel duidelijk dat de keukens hier allemaal boven ons budget waren. Nu weet ik wel dat een keuken op maat gemaakt wordt, maar als de meeste getoonde keukens al tussen de 25.000 en 35.000 euro liggen kan ik mij niet zo goed voorstellen dat ze ook keukens voor een lager budget maken. Daarbij, als ik zulke prijzen zie voel ik mij ook bezwaard om het te vragen. En ik zou ook niet weten aan wie, in deze winkel werden we door niemand aangesproken en een vertegenwoordiger was moeilijk te herkennen. Misschien was het te lage bestedingsbudget aan onze neuzen te zien.

Enigszins gefrustreerd reden we naar huis. Thuis aangekomen gingen we aan het werk. Druk aan de slag met onze blog InterieurInspiratie en ineens viel daar het kwartje. Op mijn website staan allemaal binnenkijkers van de DB Keuken groep. Hoe zouden zij aangeschreven staan op op ervaringssite https://qasa.nl/ en wat zou de dichtstbijzijnde vestiging zijn. Wat bleek, zij staan heel erg goed aangeschreven met een 9,7 en van de zeven vestigingen kozen we voor Avanti keukens in Kesteren. 

We gingen zeker vol goede moed want we namen ook nog eens drie kinderen mee. Zij wilde graag eens mee dus maakte we er een gezellig uitje van. Ook zij maken vaak gebruiken van de keuken, zij vinden het leuk om te helpen met koken. Daarbij zijn de dames ook regelmatig aan het bakken in de keuken. Reden genoeg dus om ook aan hen mee te laten denken over de nieuwe keuken. 

Ze keken hun ogen uit. Bij Avanti keukens in Kesteren staan diverse keukens in allerlei kleuren, materialen en opstellingen opgesteld. Door een rondje te lopen zie je al snel enorme hoeveelheid aan mogelijkheden, ook qua prijs! Ook het aanbod werkbladen, tegels,deuren en kleuren was overweldigend.

Toen wij bij een keuken stonden te kijken kwam een van de medewerkers naar ons toe. Wij wilde eigenlijk de grootste elektrische kookplaat die er was. Voor 6 personen koken vraagt veel ruimte. Om onze vraag te beantwoorden werd adviseur Jaap erbij gehaald. Hij hoorde ons verhaal aan en kwam met een goede oplossing. Jaap had namelijk goed geluisterd. Mijn wens is namelijk een stoomoven. Jaap gaf toen als advies dat een grotere kookplaat eigenlijk niet nodig is. Als je namelijk een stoomoven hebt zal je vaker je aardappels en groente in de stoomoven klaar maken. Als je op deze manier je eten bereid, heb je alleen voor het braden van je vlees je kookplaat nodig. Dan heb je, in ons geval, maar 2 pannen op je kookplaat. Met dit advies had Jaap ons meteen overtuigd om samen met hem een tekening te gaan opstellen voor onze nieuwe keuken. Bij de receptie maakte we een afspraak voor over 2 weken. Benieuwd hoe deze verliep? Blijf mijn blog volgen.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *