De sociale impact van vilten bolletjeskleden

Nepal is een van de armste landen ter wereld. Veel van de vrouwen zijn ongeschoold en werkloos. Bij BolletjesKleed doen we daar wat aan!

bolletjeskleed

Handgemaakt & Fairtrade
Ieder vloerkleed, besteld via BolletjesKleed.nl, is handgemaakt door vrouwen uit Kathmandu, Nepal. Elk design kleed is daarom een unieke creatie. De vrouwen werken in lokale winkels en ontvangen een rechtvaardig loon voor het werk wat ze uitvoeren. Voor veel van deze vrouwen, vooral degenen die kinderen hebben, is flexibiliteit er belangrijk. Het is voor hen ook mogelijk om vanuit huis te werken. 

bolletjeskleed

Het maken
We hebben 2 werkplaatsen opgezet in verschillende delen van Kathmandu. De vrouwen die voor ons werken, wonen binnen loopafstand van de werkplaatsen. Ongeveer de helft van de vrouwen maakt de vilten bolletjes en de andere helft maakt de kleden. Anderen zorgen voor de supervisie en training. Zodra de vrouwen klaar zijn met het maken van de bolletjes of kleden, brengen ze de producten terug naar de werkplaats.

maken bolletjeskleed

Flexibiliteit
De meerderheid van de vrouwen die voor ons werkt is analfabeet, wat ze kwetsbaar maakt. Maar door het maken van vilten bolletjeskleden kunnen ze nog steeds voor hun kinderen zorgen en daarnaast het huishouden doen, omdat ze de flexibiliteit hebben om te werken op de tijden dat het hen uitkomt. Het resultaat is dat deze vrouwen in staat zijn comfortabel te leven en hun kinderen naar school kunnen sturen.

vloerkleed bolletjeskleed

Social media
Leuk als je onze social media pagina’s in de gaten houdt! Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Tumblr.

En bekijk hier onze  filmpje over de sociale impact achter onze n vilten bolletjeskleden.

1 thought on “De sociale impact van vilten bolletjeskleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *