rondslingerende handdoek

De rondslingerende handdoek in de badkamer

Ken jij hem ook? De rondslingerende handdoek in de badkamer? Ik zie hem met regelmaat. Met 4 kinderen in huis kom ik hem met regelmaat tegen. En niet alleen in de badkamer. Ook in de slaapkamer van de kinderen. En eigenlijk weet ik erg goed waar het probleem zit en wat de oplossing hiervoor is: een goed ophangsysteem!

Onze badkamer kent maar 2 haakjes. In een gezin met zes personen is dat natuurlijk veel te weinig. Eén haakje is al standaard ingenomen door een washandje van zoonlief en het andere haakje is ingenomen door de handdoek van mijn man. Tijd dus voor meer mogelijkheden om handdoeken op te hangen maar waar gaan we voor? Gaan we voor een mooi rekje, een handdoekladder of voor meer haakjes in de muur? 

Handdoeken ophangen in de badkamer

Om te bepalen hoe je je handdoeken wilt gaan opbergen en zo de rondslingerende handdoek wilt gaan voorkomen moet je eerst kijken naar de mogelijkheden. Hoe groot is je badkamer? Hoeveel handdoeken moet je opbergen? Is er een vrije muur? 

Ik zou het liefst een handdoekrekje op de vloer of een ladder kopen maar daar hebben wij nu de ruimte niet voor. Als je je handdoeken ophangt aan een badkamer ladder dan heb je minder kans dat de handdoeken elkaar aanraken. Daarbij geef je de handdoek veel oppervlakte om te kunnen drogen. 

Gelukkig gaat binnen nu en 5 jaar onze badkamer op de schop en dan gaat de ladder er zeker komen. 

Voor nu dus op zoek naar een andere oplossing voor de rondslingerende handdoek. Wij hebben een redelijk grote badkamer en hebben plek boven het uiteinde van het bad. Daar zouden we een rekje of extra haakjes kunnen ophangen. 

Om nog meer ruimte te creëren zou ik, in ons geval, ook kiezen voor haakjes aan de badkamerdeur. Dat is ook de perfecte oplossing voor de kleinere badkamer. Op de deur is namelijk altijd plek. Je kan kiezen voor een rekje dat je over de deur hangt maar bij een goede stevige deur kan je ook kiezen voor haakjes die je monteert in de deur. Haakjes met een zuignap werken over het algemeen niet, hier spreek ik uit ervaring. Door het vocht in de ruimte en te zware natte handdoek zal je haakje snel met handdoek en al naar beneden komen. Dat zal je met een ladder niet snel gebeuren. 

Hoelang mag je een handdoek gebruiken?

We hebben het nu wel over het ophangen van een natte handdoek maar hoelang mag je een handdoek eigenlijk gebruiken? Moet je hem wel ophangen? Moet hij niet meteen de was in? 

Gelukkig niet, al zijn de meningen daarover verdeeld. Een handdoek mag je drie dagen gebruiken maar dan moet hij echt de was in. En je mag hem alleen drie dagen gebruiken als je hem dus tussendoor goed laat drogen. Dat zul je zelf ook al snel merken want als je een handdoek op een hoopje laat drogen zal hij al snel gaan stinken. 

Kies dus voor een oplossing waarbij de handdoek in een zo’n groot mogelijk oppervlakte kan drogen en kies een oplossing die bij jouw badkamer en gezin past. 

Foto door Daria Shevtsova via Pexels

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *