De maand van het tafelen

De feestdagen komen er weer aan. Sinterklaas, Kerst, Oud & Nieuw. Allemaal dagen die we graag doorbrengen met familie en waarbij we het liefst zo lang mogelijk aan tafel zitten. De eetkamertafel is deze dagen het middelpunt.

Al het lekkers op de eetkamertafel.

Het begint al met Sinterklaas. De salontafel moet aan de kant, want daar komen alle cadeautjes te liggen. Kinderen die Sint cadeautjes uitpakken hebben ruimte nodig, en ik spreek hierbij uit ervaring. Het stuitert alle kanten op en gaat van cadeau naar cadeau. Zorg er voor dat ze hier lekker de ruimte voor hebben. 

En hoe leuk is het dan om een eettafel vol met lekkers te hebben. Na het uitpakken van de cadeaus heerlijk met een kopje warme chocomel aan tafel te gaan zitten en te genieten van een lekker stukje taart of een bakje met pepernoten. 

Kerstdagen

Dit zijn de dagen dat de tafel helemaal centraal staat. Eten met familie en vrienden. Met deze dagen is het fijn als je een hele grote eettafel hebt, want hoe groter de tafel, hoe meer er op kan. 

Ben jij al bezig met je kerstmenu? Weet je al wie er komen en wat je gaat bereiden? Wordt het een simpele maar wel gezellige gourmetavond of ga je uitpakken met een compleet menu? 1e Kerstdag is bij ons standaard een pyjamadag. We kijken film met zijn allen en iedereen mag een hapje uitkiezen. Op deze manier krijgen we elke keer weer een bijzonder buffet, want met 4 kinderen is er een diversiteit aan smaken. De ene wil plakjes leverworst, de ander bolletje mozzarella. Al met al ziet het er wel elk jaar weer gezellig uit aan de eettafel. 

Nu de kinderen ouder worden gaan we 2e kerstdag samen met hen een menu maken. Zij vinden het erg leuk om te koken dus we gaan samen in de keuken aan de slag. 

Spelletjes met Oud & Nieuw

Nog een feestdag waarbij er veel aan de eetkamertafel gezeten wordt. Op oudejaarsavond worden er namelijk veel spelletjes gespeeld. Kolonisten van Catan of Ticket to Ride zijn hier erg populair. Natuurlijk worden deze spelletjes vergezeld door een bak chips, maar met Oud & Nieuw mogen de oliebollen niet ontbreken en zetten we er vast nog wel meer gezellige hapjes en drankjes bij.

Kortom, je leest het goed. De maand december vraagt om een grote tafel. Deze maand brengen we veel tijd door met familie en vrienden dus daar hoort een ruime eetkamertafel bij. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *