buitenverlichting

De leukste trends op het gebied van buitenverlichting

Of je nu een grote tuin hebt of een kleine tuin, je tuin kun je een stuk gezelliger maken met verlichting. Vroeger was buitenverlichting puur functioneel. Als de tuin maar goed verlicht was, dat was het belangrijkste. Tegenwoordig besteden we veel meer aandacht aan buitenverlichting. Het licht in de tuin moet effectief zijn, maar ook sfeervol. Hoe jij je tuin sfeervol kunt maken met de juiste buitenverlichting lees je hier.

Spotverlichting

Buitenverlichting die steeds populairder wordt, is het gebruik van spotjes in de tuin. Deze lampjes kun je overal in je tuin gebruiken. Je kunt een sfeervol effect creëren door spotjes achter planten te plaatsen, maar je kunt ze ook gebruiken als afbakening van een looppad. Grondspots stralen het licht makkelijk van onder naar boven, wat zorgt voor een sfeervol effect.

LED-verlichting

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema. Ook in buitenverlichting zie je dit terug. Duurzame verlichting is bijvoorbeeld LED-verlichting of verlichting op basis van zonne-energie. LED-verlichting heeft een lange levensduur, is energiezuinig en milieuvriendelijk. Met LED-verlichting kun je wel tot 80% besparen op je energierekening! Een ander voordeel van LED-verlichting is dat je het kunt dimmen. Hier kun je leuke lichteffecten mee creëeren. Daarnaast is LED-verlichting ook bestand tegen hele hoge en hele lage temperaturen. 

Buitenverlichting op zonne-energie

Nostalux buitenverlichting op zonne-energie wekt zelf de stroom op die nodig is. Gedurende de dag laadt de lamp zich op, waardoor je ‘s avonds de hele avond kunt genieten van een verlichte tuin. Buitenverlichting op zonne-energie betekent ook dat je geen extra energiekosten hebt en dat je geen problemen met kabels hebt. Erg handig dus en goed voor het milieu. 

Moderne buitenverlichting

Moderne buitenverlichting kenmerkt zich door zijn strakke vormgeving en tijdloze karakter. Veel moderne buitenverlichting is vierkant met een mooie heldere beglazing. Hierdoor geniet je van het helderste licht. Veel moderne buitenverlichting beschikt over een sensor. Buitenverlichting met een bewegingssensor hebben een bewegingsmelder waardoor de lamp automatisch aangaat als er iemand in de buurt is. Soms kun je instellen hoe lang de lamp aan blijft en tot welke afstand de sensor reageert. 

Scheepslampen

Wil je echt iets aparts op het gebied van buitenverlichting? Kies dan voor een scheepslamp. Deze lampen hebben een stoere uitstraling. Deze sfeer brengen ze ook bij je in huis. Scheepslampen kun je vaak goed herkennen door hun opvallende vormgeving. Over de kap vind je vaak een rooster. De lampen zijn op deze manier ontworpen om ze te beschermen tegen de woeste wateren. Hierdoor zijn deze lampen erg weerbestendig en vrijwel niet kapot te krijgen. 

Klassieke buitenverlichting

Buitenverlichting in een landelijke stijl passen bij zowel klassieke als moderne tuinen en gebouwen. Traditionele buitenverlichting in een moderne tuin kan zorgen voor een verfrissende uitstraling. Er is veel keuze op het gebied van landelijke en klassieke buitenverlichting. Kies bijvoorbeeld voor nostalgische ronde buitenlampen van koper, of mooie bolvormige buitenverlichting in Franse stijl. 

Wandlampen

Ook erg sfeervol zijn wandlampen. Met een wandlamp verlicht je al snel een groot gedeelte van het tuin of het terras. Een wandlamp aan de muur, naast de deur creëert al snel het gevoel van veiligheid. Wandlampen heb je in allerlei kleuren en materialen. Van moderne, industriële wandlampen tot klassieke wandlampen. Voor ieder is er wat wils.

Photo by Caleb Woods on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *