2e woning

De mogelijkheden van een 2e woning

De afgelopen jaren is ons leven op veel vlakken veranderd. Door de pandemie zijn we het leven anders gaan zien. Nu we weer bijna terug zijn bij het oude normaal zien we toch op veel vlakken nog een verschuiving. 

Werken vanuit huis

Een van de dingen die we hebben geleerd is dat thuiswerken in veel gevallen heel erg goed mogelijk is. We moesten er in het begin even aan wennen. Werkgevers hebben er vertrouwen in gekregen dat ook vanuit huis er hard gewerkt wordt en dat werknemers meer vrijheid hebben verdiend. Werknemers moeten een balans zien te vinden tussen privé en werk.

De meeste van ons hebben in hun woning een plekje ingericht waar ze kunnen werken. Een eigen kamertje of een speciaal hoekje in de slaap – of woonkamer. Sommige hebben de luxe dat ze de eigenaar zijn van een vakantiehuisje of chalet waar ze zich in terug kunnen trekken. 

2e huis

Zo’n tweede huis biedt niet alleen uitkomst bij het thuiswerken. We zien ook dat steeds meer mensen er voor kiezen om een chalet te koop voor recreatief gebruik. Zo hebben vrienden van ons dat ook gedaan en tijdens de lockdowns was ik regelmatig jaloers op hen. Want werken en online les krijgen kan je overal. Maar vanuit je vakantieadres voelt dit toch net iets leuker aan dan vanuit je eigen huis. Daarbij konden ook de kinderen zich buiten de lesuren goed vermaken op het vakantiepark. 

En ook nu de maatregelen voorbij zijn is de 2e woning een heerlijke plek om in het weekend even te ontspannen. 

Vakantie in eigen land

De afgelopen twee jaar waren er veel restricties voor reizen naar het buitenland. Vakantie in eigen land was echter bijna altijd wel mogelijk. En Nederland kent prachtige gebieden, dus waarom zouden we het eigenlijk over de grens zoeken. 

Voor iedereen is er binnen een uur rijden wel een mooi gebied of leuke camping beschikbaar. Ik zou kiezen voor de provincie Gelderland of Noord – Brabant voor hun mooie bosrijke omgeving. En in deze provincies zitten ook een paar leuke steden waar je heerlijk kan winkelen.

Door te investeren in een 2e woning voor jezelf maak je ook je leefgebied groter. Naast je eigen huis kan je dus een plekje kiezen waar je in de weekenden kan ontspannen. Dit werkt niet alleen ontspannend maar geeft ook een rijk en luxueus gevoel. 

Investering

Een chalet of vakantiehuis is niet alleen een heerlijke toevoeging aan je leven. Het kan ook een toevoeging zijn voor je portemonnee. Omdat iedereen Nederland weer ontdekt heeft is de vraag naar leuke vakantieadressen toegenomen. Met je eigen chalet of vakantiewoning kan je er voor kiezen om deze te verhuren. Je kan dit zelf doen, door bijvoorbeeld een eigen website of instagram account te maken, maar het park waar je verblijft biedt ook soms mogelijkheden. Die gaan soms nog iets verder. Zo kan je bij sommige parken er voor kiezen om ook de schoonmaak via hen te laten regelen. 

Met het geld dat je ontvangt voor de verhuur kan je er eventueel voor kiezen om zelf nog 1 keer per jaar toch over de grens te trekken. Zo geeft je vakantieadres je het hele jaar door de mogelijkheid om te ontspannen zowel lokaal als internationaal. 

Foto door Andrea Davis via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.