laminaat

3 onmisbare tips als je laminaat gaat kopen

Je vloer is een van de belangrijkste en meest bepalende items in je kamer. Met een mooie laminaatvloer breng je de juiste sfeer in huis. Mooi en goedkoop laminaat is overal verkrijgbaar, maar dit zorgt ook voor keuzestress. Hulp is onderweg! Wij helpen je bepalen welke soort en kleur geschikt zijn voor jouw situatie en wensen. Naast dat je , is het ook verstandig te kijken of het past bij je ruimte én interieur. Welke kleuren laminaat zijn geschikt en wat zijn de do’s en don’ts voor kleine en grote ruimtes? Je leest het hier!

Dikte laminaat

6 mm, 7 mm, 8 mm of zelfs 10 mm.. welke dikte laminaat kan ik het beste kiezen? Hierbij is het erg belangrijk om rekening te houden met de kamer waar het laminaat komt te liggen. Logischerwijs wordt de woonkamer intensiever gebruikt dan een zolder- of werkkamer en is hier een andere dikte voor geschikt. Voor een zolderkamer kan 6 mm gebruikt worden en voor een slaapkamer is 7 mm een prima dikte. In de keuken, gang en woonkamer kan beter een wat dikkere soort gelegd worden: vanaf 8 mm. Extreem dikke vloeren zijn voor een woonhuis niet nodig, deze worden gebruikt voor commerciële ruimtes.

Welke kleur laminaat?

Kies je voor een lichte vloer of een donkere kleur hout? De mogelijkheden zijn eindeloos en hetzelfde geldt voor de effecten op je kamer. Warme en donkere tinten maken grote kamers vaak optisch kleiner, maar ook gezelliger. Denk hierbij aan kleuren als taupe, antraciet, grenen en donker eiken. Het gebruik van donkere kleuren is voor kleine, smalle ruimtes niet altijd verstandig. Kies hier eerder voor lichte en natuurlijke kleuren, zoals licht eiken, lichtgrijs of naturel hout, om zo de kamer goed tot haar recht te laten komen. Houd ook rekening met de lichtinval in je ruimte. Weinig licht en een donkere vloer kunnen je ruimte kil doen uitkomen.

Jouw kamer en stijl

Combineren is het sleutelwoord! Denk niet alleen aan wat je mooi vindt, maar ook wat goed bij je meubelen, gordijnen en decoratie staat. Een vloer in dezelfde kleur als je bank zal niet erg mooi staan. Als je echter veel warme tinten in je interieur gebruikt, kan het wel mooi zijn als de warme gloed in je laminaat terugkomt. Houd je van een landelijke stijl? Kies dan voor laminaat met groeven. Zonder groeven oogt je vloer juist weer gestroomlijnder en modern. Bij een minimalistisch, Scandinavisch interieur kan een knallende vloer mooi staan. Juist al een redelijk druk interieur? Kies er dan voor de vloerkleur neutraal te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *