zelf houten tuinmeubelen

Vier redenen om zelf houten tuinmeubelen te maken

Ben je niet meer helemaal tevreden met de inrichting van jouw tuin? Staan jouw huidige tuinmeubelen je bijvoorbeeld niet meer aan? Dan heb je in principe twee mogelijkheden: je kunt nieuwe meubelen kopen, maar je kunt zelf ook de meubelen gaan maken. Om meerdere redenen is het aan te raden om zelf houten tuinmeubelen te maken.

Voordeel 1: je kunt kosten besparen

Als je besluit om zelf een houten meubelstuk te maken, weet je veel geld te besparen. Ga bijvoorbeeld maar eens naar een meubelspeciaalzaak of tuincentrum; je verbaast je al snel over de hoge prijzen van de meubelstukken. Door zelf de tuinmeubelen zelf te maken, weet je dus het nodige geld te besparen. Het enige waar je geld aan uit moet geven, is dat voor het materiaal en de gereedschappen.

Voordeel 2: het is niet al te lastig

Ook is het een groot voordeel dat je relatief makkelijk houten tuinmeubelen zelf kunt maken. Als je een goede werktekening hebt, kom je bijvoorbeeld al een heel eind. Daarnaast is het ook aan te raden om de juiste gereedschappen in huis te halen. Hierbij kun je denken aan een zaagmachine, aan een schuurmachine en aan een boormachine. Zorg er daarnaast ook voor dat je handige hulpmiddelen/benodigdheden in huis haalt, zoals mondkapjes en de juiste zaagbladen.

Door de juiste benodigdheden in huis te halen, maak je de klus alleen maar makkelijker voor jezelf. Bovendien voer je hiermee de klus nóg sneller uit. Als klap op de vuurpijl weet je hiermee ook nog het perfecte eindresultaat te verkrijgen.

Voordeel 3: je bepaalt volledig zelf het ontwerp

Ben je al langere tijd op zoek naar nieuwe tuinmeubelen? Lukt je het alleen niet om de perfecte meubelen te vinden? Dan is het al helemaal interessant om zelf de handen uit de mouwen te steken. Door zélf aan de slag te gaan, maak je de meubelen namelijk volledig naar jouw wens.

Je kunt de meubelen echt volledig op jouw eigen wensen afstemmen. Zo bepaal jezelf de vormgeving, maar ook zelf de kleur van de meubelen. Ook bepaal je zelf de afmetingen van de houten tuinmeubelen; dit kun je uiteraard perfect afstemmen op de afmetingen van jouw tuin. Je creëert al met al de perfecte tuinmeubelen voor in jouw tuin!

Voordeel 4: je geniet van een voldaan gevoel

Breng je eenmaal tijd door op de zelfgemaakte meubelen in jouw tuin? Dan zit je daar met een echt voldaan gevoel. Je hebt het immers maar mooi voor elkaar gekregen om de houten tuinmeubelen perfect te maken. Bovendien weet je 100% zeker dat de meubelen volledig naar jouw wens zijn.

Aandachtspunten

Is het dan allemaal hosanna? Nee, je moet wel goed rekening houden met een forse tijdsinvestering. Ook moet je goed rekening houden met een bepaalde moeilijkheidsgraad. Het is dan ook wenselijk dat je relatief handig bent en/of de nodige ervaring hebt. Veel plezier/succes met het maken van jouw eigen tuinmeubelen!

Foto door Athena via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *