hal opknappen

De hal opknappen met deze 5 tips en tricks

De hal is toch wel een ondergeschoven kindje in het interieur. Dat is eigenlijk maar wat zonde! Je komt immers elke dag weer binnen in deze ruimte in huis, en ook verlaat je hier steevast je woning als je de deur uitstapt. Reden genoeg dus om juist wel iets moois te maken van de gang. En dat is eigenlijk best eenvoudig, met deze tips!

Nieuwe vloer

We beginnen bij de basis: ben je nog blij met je vloer in de hal? Zo niet, dan kun je de aanpassing wellicht grondig aanpakken door te kiezen voor een nieuwe vloer. Op die manier is je hal echt weer als nieuw – een vloer doet namelijk veel voor de looks van de ruimte. Ga op zoek naar een passende vloer, zoals stevig en slijtvast PVC. Je kunt PVC vloeren kopen in een design dat jou het meest aanstaat. Let onder andere op de kleur en het patroon.

Goede mat bij de deur

Je wilt uiteraard goed je voeten kunnen vegen in de hal. Daarom is de keuze voor een goede deurmat belangrijk. Kies het liefst voor een ingebouwde deurmat, zodat deze netjes op de plaats blijft liggen – ook als de voeten grondig geveegd moeten worden. Als je er de ruimte voor hebt, kun je zowel voor als achter de deur een mat plaatsen, voor een effectiever resultaat.

Kapstok in de hal

De kapstok speelt een hoofdrol in de hal! Ga na hoe groot de kapstok moet zijn om aan jouw wensen te voldoen. Het ligt er bijvoorbeeld maar net aan hoeveel jassen je hebt en hoeveel mensen er in jouw huishouden wonen. En denk verder na of je het liefst een staande kapstok neerzet, of dat je voor een kapstok aan de wand kiest. Baseer deze keuze bijvoorbeeld ook op de vorm van de gang. Is de gang erg smal? Dan bespaar je net wat meer ruimte door voor een kapstok aan de wand te gaan. Zorg verder nog voor wat opbergruimte voor sjaals en andere accessoires, door bijvoorbeeld een plank boven de kapstok te hangen.

Decoratie aan de muur

In de hal heb je beperkte ruimte. Dat maakt dus dat je creatief moet zijn om voor sfeer te zorgen! Je wilt toch wel een paar accessoires kwijt in de hal. Zorg daarom voor decoratie aan de muur! Hang wat mooie posters op, of denk aan familiefoto’s. Plaats een grote spiegel aan de wand, met een fraaie lijst eromheen. Ook behang op de muur doet veel voor de uitstraling. Op die manier zorg je toch voor karakter in de hal!

Passende verlichting

Verlichting is belangrijk in de hal. Je wilt er immers wel iets kunnen zien. In een lange, smalle hal kun je er daarom zelfs voor kiezen om meerdere lampen op te hangen. Of bevestig ook een lampje aan de wand, direct naast de kapstok bijvoorbeeld. Zo heb je er altijd voldoende zicht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *