Meer sfeer in de woonkamer creëren met deze handige tips

Kan jouw woonkamer wel wat meer sfeer gebruiken? Dat is altijd een goed idee! Gelukkig is het vrij eenvoudig om een ruimte in huis van meer gezelligheid en een knus karakter te voorzien. Al moet je natuurlijk wel even weten hoe je dit precies kunt aanpakken. Heb je nog wat tips nodig? Lees dan gauw verder.

Vloerkleed voor gezelligheid

Een vloerkleed is een grote brenger van sfeer in huis! Dit vormt dan ook absoluut een reden om een mooi vloerkleed in de woonkamer te plaatsen. Lekker zacht aan de voeten, dat is ook mooi meegenomen. Plaats een vloerkleed onder de bank of bij de dinertafel. Een warme, wat donkere kleur valt meteen op. Denk aan grijze vloerkleden: ze passen bij iedere woonkamer. De vorm telt tevens mee! Ga je bijvoorbeeld liever voor een rond of een vierkant vloerkleed? De keuze ligt bij jou.

Kleur op de muur

Over kleur gesproken! Je kunt kleur tevens terug laten komen op de muren in de woonkamer. Ga aan de slag met verf of behang. Het is even een klusje, maar het resultaat mag er zeker zijn. Vaak hebben we namelijk witte wanden in onze woningen. Dat is een prima keuze, maar toch ook een beetje saai. Met een kleur als groen, blauw of paars op de wand, ziet de woonkamer er meteen anders uit.

Kussens op de bank

Je kunt nooit genoeg kussens op de bank hebben liggen! Dit is pas een makkelijke manier om voor meer sfeer te zorgen. Ga op zoek naar sierkussens in verschillende vormen: haal vierkante, rechthoekige en ronde kussentjes in huis. Als je vervolgens ook nog verschillende kleuren en prints samenbrengt, is het feestje compleet.

Sfeervolle verlichting

Het kan er overdag nog zo gezellig uitzien in je woonkamer, maar het is tevens belangrijk om die sfeer ’s avonds te laten zien – als het donker is! Hier speelt verlichting een grote rol in. Heb je slechts een plafondlamp in de woonkamer hangen? Dan lukt het niet om gezellige hoekjes te creëren. Zet een mooie staande lamp bij de bank, plaats een tafellamp op het tv-meubel of in de vensterbank. Het zorgt al direct voor een verschil.

Kaarsjes aan

In het verlengde van verlichting, zorgen ook kaarsen voor een heleboel knusheid in huis. Zet ze dan ook het liefst op zoveel mogelijk plekken neer! Je kunt het licht van de lampen dimmen, om ook de focus op de kaarsen te leggen.

Persoonlijke accessoires

Denk tot slot aan persoonlijke accessoires in de woonkamer. Je kunt ze op veel plekken kwijt: aan de muur of op de bijzettafel bij de bank bijvoorbeeld. Kies mooie posters uit, hang foto’s aan de wand, zet plantjes neer en zorg voor een toffe klok aan de wand. Dat staat leuk!

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *