hal metamorfose

De grote hal metamorfose

De hal is vaak een ondergeschoven kindje. We geven vaak wel aandacht aan onze woonkamer, keuken en slaapkamer maar de hal vergeten we vaak. In de hal beneden hangen we een kapstok op en in de hal boven doen we vaak helemaal niets. Eigenlijk best jammer want je kan veel meer met een hal. 

De hal bij binnenkomst

Een leuke hal zorgt al meteen voor een leuke binnenkomst. En je hoeft er niet eens heel veel voor te doen. 

Hoe zorg je voor een leuke binnenkomst? 

Allereerst zorg je voor een mooi kleurtje. Persoonlijk vind ik lichtgroen of zonnig geel altijd erg leuk voor de hal. Naast een warm gevoel zorgt het ook voor vrolijkheid. Zeker als je dit combineert met natuurlijk materialen. Een mooie houten kapstok of spiegel. In de hal beneden vind ik het ook altijd leuk als er iets persoonlijks hangt. Denk daarbij aan foto’s of muurstickers met een mooie passende tekst. Carpe diem is natuurlijk altijd een passende tekst, maar zo zijn er nog veel meer. Kan je niet slagen met een standaard tekst dan kan je ook een sticker laten maken met een tekst die helemaal bij jou past. 

De hal boven

Dit is een ruimte die we nog vaker vergeten dan de hal beneden. Vaak hebben we geen inspiratie voor deze ruimte. Dit is ook een ruimte waar we normaliter geen visite ontvangen dus laten we deze eerder kaal. Een likje verf kan er soms nog net vanaf maar verder laten we het zo. De enige die vaak in deze ruimte komen zijn de bewoners van het huis. Maar ook zij verdienen overal een gezellig en inspirerende ruimte. En juist bij de hal boven kan je het gezinsgevoel erg goed terug laten komen. 


Je kan de ruimte bijvoorbeeld behangen met fotobehang. Kies een vakantiefoto die voor iedereen een mooie herinnering heeft. Wil je nog meer iedereen zijn eigen plekje geven laat dan iedereen zijn deur versieren met leuke deurstickers. Mijn kinderen zouden het wel weten! Zij zouden alle vier gaan voor deze deursticker:

Dit is natuurlijk een sticker voor de iets oudere kinderen maar ook voor de jongere kinderen zijn er hele leuke deurstickers met naam verkrijgbaar. 

De hal kan je verder aankleden met een spiegel. In elke hal hoort namelijk een spiegel. Wij hebben boven een redelijk grote hal die voor een groot deel vierkant is waardoor wij de ruimte hebben voor een grote passpiegel. We hebben zelfs nog ruimte voor een klein tafeltje waarboven we een groot memobord hebben gehangen. Alle belangrijke afspraken hangen op dit bord. Voor ons is die hal dus echt een onderdeel van ons huis. Het is geen standaard doorloopruimte. Wij maken er echt effectief gebruik van. 

Onze hal staat nog hoog op het lijstje om aangepast te worden. Het is bij ons nog de laatste ruimte die we moeten aanpassen. We wonen hier nu 3 jaar en alle ruimtes zijn sinds dit jaar klaar behalve de hal. En ik ga zeker de tips van boven gebruiken. De hal boven gaat echt een afspiegeling van ons gezin worden. Een vrolijke ruimte waarin te zien is wij we zijn. Een ruimte waar we niet alleen maar doorheen lopen maar waar we ons ook fijn voelen. 

Foto door Max Vakhtbovych via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *