DE BOEKENKAST, MAAR DAN ANDERS!

Ben jij net als ik gek op lezen en gek op boeken? Dan moet je zeker even verder lezen.

In ieder huishouden zijn er wel boeken te vinden. Kookboeken, spannende thrillers, leuke kinderboeken om voor te lezen, heel veel verschillende soorten boeken. Die boeken moeten wel allemaal een plaatsje hebben in je interieur.

Als je al die leuke boeken een plekje wilt geven, denk je toch snel aan boekenplanken aan de muur of een boekenkast. Die heb ik ook thuis staan, maar soms denk ik dat het toch anders moet kunnen. Je kan een boekenkast maken of nog een creatiever worden.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar andere manieren en ik ben blij verrast. Als je moeite doet, en je wilt er energie in steken, dan kun je een heleboel originele manieren vinden. Ik heb de leukste voor je op een rijtje gezet.

Heb je toevallig nog een oude ladder in de schuur liggen? Niet weggooien, je kunt hier leuke boekenplanken van maken. Dan heb je wel iets originele manier om je boeken neer te zetten. Mocht je de kleur van de ladder niet mooi vinden, dan kun je overwegen om de ladder eerst een ander kleurtje te geven.

boeken ladder

www.gespotvoorjou.nl

Altijd al een landkaart aan de wand willen hebben? Nou dat kan natuurlijk, maar je kunt het heel goed combineren met het opruimen van je boeken. Iets voor jou?

wereldkaart

www.likeandlove.nl

Dit is echt iets voor de liefhebber van auto’s en boeken. Je eigen auto aan de muur, die dienst doet als boekenkast. Origineel ben je in ieder geval.

auto boekenkast

www.thizizthelife.blogspot.com

Wil je graag je boeken zo dicht mogelijk bij je hebben, zodat je snel en zonder moeite kunt wisselen van boek? Dan is dit echt iets voor jou. Je zit letterlijk in de boeken. Heerlijk wegdromen tussen je boeken. Wat wil je nog meer.

boekenstoel

www.hobby.blogo.nl

Heb je een paar lievelingsboeken die je wilt laten zien? Dan is dit een leuke en originele manier om je favoriete boeken ten toon te stellen. Ze krijgen zo de aandacht van iedereen die er langs loopt.

boekenkast

www.dagjeweg.nl

Deze vind ik zelf erg leuk en origineel. Helaas heb ik in mijn woning geen ruimte voor een piano, maar anders ging ik hier zeker werk van maken. Een ideale zwarte boekenkast voor de muziekliefhebber. Er zijn vast wel adresjes waar je oude vleugels kunt kopen en er zelf een boekenkast van maken.

boekenkast

www.media.bookbub.com

Laat ik dan de natuurliefhebber niet vergeten. Een goed gedroogde boomstam in de hoek van de woonkamer met planken, waar je je boeken op plaatst. Zo haal je de natuur naar binnen, wat ook nog steeds een trend is.

boekenkast boom

www.zelfmaakideetjes.nl

Voor kinderen is lezen belangrijk. Wat is er nu leuker om een boekje te lezen op je eigen kamer. Dan heb je natuurlijk ook een boekenkast nodig. Wat vind je van dit boekenhuis? Leuk voor een meisje, maar als je er een garage van maakt is het ook leuk voor een jongen.

boekenkast kinderen

www.mmkado.nl

Leuk voor een kleinere kinderkamer. Een afdruiprek, geverfd in een hip kleurtje, dat dienst doet als boekenkast. Kinderen kunnen heel gemakkelijk een boek pakken en weer opruimen.

boekenrekje

www.welke.nl

Leuk, een kast en leesplek in één! Hier komen de kinderen niet meer uit. Lezen wordt een feest.

boeken kast

www.welke.nl

Kortom: er is wel een originele boekenkast te vinden voor iedereen. Het zal wat meer moeite kosten om de juiste te vinden, die jij leuk vindt en die goed in je interieur past.

Misschien ben je wel creatief en heb jij je eigen kast al gemaakt. Wil je het mij laten weten, ik ben erg nieuwsgierig.

Tot volgende maand!

Gea Eising

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *