De beste olijfbomen voor een scherpe prijs

Olijfbomen zijn een populaire keuze voor veel hoveniers en landschapsarchitecten. Ze zijn mooi, functioneel en relatief eenvoudig te onderhouden. Bovendien produceren ze olijven, die veelzijdig en gezond zijn. Wanneer je op zoek bent naar de beste olijfbomen voor een scherpe prijs, dan ben je hier op de juiste plek. In dit artikel bespreken we enkele tips bij het kopen van goede olijfbomen.

Kopen van goede olijfbomen

Er zijn veel verschillende soorten olijfbomen beschikbaar, dus het is belangrijk om de juiste soort te kiezen die afgestemd is op jouw specifieke situatie. Bij het kopen van een olijfboom moet je daarnaast rekening houden met de grootte van de boom, de vorm van de boom, de kleur van de bladeren en de groeiomstandigheden.

Eén van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een olijfboom is de grootte. Olijfbomen komen in verschillende maten en kunnen groeien tot wel 20 meter hoog. Wanneer je een kleine tuin of terras hebt, moet je kiezen voor een kleinere soort, zoals de ‘Arbequina’ of ‘Koroneiki’. Deze soorten zijn ideaal voor kleinere tuinen, omdat ze niet hoger worden dan 4 tot 6 meter.

De groeiomstandigheden

Een andere belangrijke factor bij het kiezen van een olijfboom zijn de groeiomstandigheden. Olijfbomen zijn gewend aan een mild klimaat met milde winters en warme zomers. Ze hebben weinig water nodig en kunnen goed tegen droogte. Dit maakt olijfbomen geschikt voor veel verschillende soorten tuinen, van mediterraan tot subtropisch.

De kleur van de bladeren

De kleur van de bladeren van een olijfboom kan ook van invloed zijn op jouw keuze. De meeste olijfbomen hebben donkergroene bladeren, maar sommige soorten, zoals de ‘Mission’ olijfboom, hebben bladeren met een blauwachtige kleur. Dit maakt ze uniek en een interessante toevoeging aan je tuin.

  • Water. Olijfbomen hebben weinig water nodig en kunnen goed tegen droogte. Dit betekent echter niet dat je de bomen nooit moet besproeien. 
  • Snoeien. Olijfbomen hoeven niet vaak gesnoeid te worden, maar het is wel belangrijk om een paar keer per jaar een lichte snoeibeurt uit te voeren. 
  • Behandeling tegen plagen en ziektes. Olijfbomen zijn bestand tegen veel plagen en ziektes, maar soms kunnen ze toch aangetast worden. Het is belangrijk om de bomen regelmatig te inspecteren op signalen van problemen, zoals geel worden van bladeren of de aanwezigheid van insecten. 
  • Oogsten. Eén van de grootste voordelen van olijfbomen is dat ze olijven produceren. De oogsttijd verschilt per soort en regio, maar in het algemeen is de oogst tussen oktober en december. 

Olijfbomen zijn een geweldige keuze voor hoveniers en landschapsarchitecten die op zoek zijn naar een mooie, functionele en relatief eenvoudig te onderhouden boom. Door rekening te houden met de grootte, groeiomstandigheden, de kleur van de bladeren en het onderhoud, kun je de beste olijfbomen voor jouw specifieke situatie uitkiezen. Bovendien, wanneer je op zoek bent naar de beste olijfbomen voor een scherpe prijs, dan kun je met een gerust hart deze aankoop uitvoeren. Olijfbomen zijn de beste leibomen die je kunt kiezen voor jouw tuin of terras.

Foto door Julia Sakelli

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *