zwembad

5 Redenen waarom je nú al een zwembad in je tuin moet nemen

Heb jij altijd al een zwembad in de tuin willen hebben? Waarom dan wachten tot het zomer is? Bovendien kan het dan te laat zijn, want een zwembad in de tuin aanleggen gebeurt niet van vandaag op morgen. 

Wij geven je vijf redenen waarom je dat begeerde privé zwembad nu al moet nemen, zodat je tegen de tijd dat het weer perfect is optimaal kunt genieten. 

Lange levertijden

Een eigen zwembad in de tuin of binnen wordt steeds populairder. Waar een zwembad aanleggen vroeger alleen voor een selecte groep (elite) mensen was weggelegd, is het tegenwoordig veel meer voorkomend om een zwembad in de tuin te nemen. 

De keerzijde hiervan is echter dat zwembadbouwers overvol zitten en en langere levertijden moeten hanteren. Dit komt enerzijds doordat de productie van het zwembad moet worden uitgesteld, maar anderzijds ook omdat de installatie en de aanleg van het zwembad in de tuin langer op zich laat wachten. 

Wil je overigens de levertijden beperken en heb je geen specifieke vorm nodig voor het zwembad? Dan kan je kiezen voor een prefab monoblock zwembad. Die zijn vaak uit voorraad leverbaar, waardoor je er sneller plezier aan kunt beleven. 

Geeft de tuin de tijd om te begroeien

Misschien heb je in je tuin rondom je huis wel eens een bestrating aangelegd of aan laten leggen. Of heb je je tuin grondig aangepakt door er nieuwe planten in te zetten. Als dit het geval is, dan weet je dat je net na de renovatie in een overgangsperiode zit waarbij je tuin nog niet mooi groen dichtbegroeid is. Een vergelijkbare situatie heb je kort na de aanleg van een zwembad in je tuin. 

Wanneer je het zwembad al vroeg in het seizoen, of beter nog vóór het seizoen, laat plaatsen, geef je je tuin de tijd om weer te begroeien. Ook het terras wat je mogelijk aan laat leggen rondom je zwembad kan op deze manier ingelopen worden, zodat er geen los zand meer op ligt wat vervolgens in het water terecht komt.

Niet alleen ziet het er mooier uit wanneer de planten een fraai dichtbegroeide muur vormen, je hebt ook meer privacy wanneer je lekker in je zwembad dobbert. 

Voorbereid op een vroege zomer

Het Nederlandse weer is erg onvoorspelbaar en dat kan vervelend zijn wanneer je onvoorbereid op de fiets zit en het gaat regenen. Toch heeft het onvoorspelbare karakter van het Nederlandse weer ook een andere kant: in maart kan het zomaar voorkomen dat er een aantal lente-achtige dagen tussen zitten met temperaturen rond de 20 graden. 

Op die dagen wil je de boot natuurlijk niet missen en wil je je zwembad klaar voor gebruik hebben. Start je plan de campagne voor het aanleggen van je zwembad dus vroeg, zodat je al heel vroeg kunt genieten!

Langer genieten wanneer je ook een overkapping neemt

Wil je nog langer genieten van je zwembad? Dan is een zwembadoverkapping een must! Daarmee ben je zelfs tegen koude en regenachtige weersinvloeden beschermd. 

Een overkapping voor je zwembad kan je in verschillende maten en hoogtes nemen. De meeste overkappingen worden op maat gemaakt, waardoor je helemaal zelf kunt bepalen hoe het geheel eruit komt te zien. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je terras ook te laten afdekken met de overkapping, zodat je na een duik in het zwembad prettig kunt vertoeven op een ligbed. 

Omdat werken aan je gezondheid nooit te vroeg kan

De laatste reden om nu al een zwembad te nemen, is omdat het nooit te vroeg is om aan je gezondheid te werken. Zwemmen is gezond voor lichaam en geest: voor je lichaam omdat je je volledige lichaam kunt doorbewegen en voor je geest omdat je je gedachten even lekker kunt laten gaan na een lange werkdag. 

Kortom, wil jij een zwembad in je tuin om de dag lekker actief mee te beginnen of om lekker te ontspannen door je in te spannen? Twijfel dan niet langer en laat een eigen privé zwembad aanleggen in je tuin. 

Foto van Jamie Street op Unsplash

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *