Belangrijke accessoires voor in je woning

Accessoires maken je huis. Als je geen accessoires toevoegt woon je eigenlijk in een hotelkamer of recreatiewoning. En bij die laatste zien we ook steeds vaker dat men het gezellig maakt met woonaccessoires. Zo voelt het toch meer thuis.

Maar welke accessoires zijn nu echt belangrijk? Welke mogen niet ontbreken in je interieur?

Wij lichten er 4 voor je uit.

De Klok

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Een wel bekend gezegde dat zeker klopt.

Elk huis heeft namelijk zijn eigen klok. Tegenwoordig steeds vaker een digitale klok maar ook de ouderwetse klok zien we nog vaak.

Bij ons thuis hangt er een Kloq, een designklok met slinger.

designklok

Mochten we dit model zat worden, dan zou ik deze vervangen voor de Kloq stolp. Deze is pas later aan het assortiment toegevoegd maar vind ik echt super leuk.

Persoonlijk vind ik het vervelend als er ergens geen klok hangt. Dan moet je op je horloge of telefoon gaan kijken en dat vind ik niet respectvol overkomen.

Daarom een klok mag als woonaccessoire niet ontbreken in je interieur.

Bloemen en planten

Heb je ooit een interieur zonder bloemen en planten gezien? Het komt bijna niet voor. Zelfs in een echt manneninterieur staat er wel ergens een plant. Al is het maar een neppert.

Nepplanten

Vroeger waren deze echt heel erg lelijk. Toen was duidelijk te zien dat ze nep waren. Mij deden ze vaak denken aan een oude afhaalchinees. Gelukkig is de nepplant of bloem van nu echt van deze tijd.

Soms is bijna niet meer te zien dat ze nep zijn. Als je dus geen groene vingers hebt maar toch sfeer aan je interieur wilt toevoegen zijn nepplaten zeker een goed idee. Deze hoef je geen water te geven. Alleen af en toe schoon te maken.

Zie ook: Een frisse look voor je nepplanten schoonmaken doe je zo

Nepbloemen

Met de nepbloemen van tegenwoordig kan je prachtige boeketten maken. In de facebookgroep van de action: https://www.facebook.com/groups/145063036803413/search/?q=bloemen zie ik ook prachtige voorbeelden voorbij komen. Een nepboeket hoeft dus niet duur te zijn.

Groen in je interieur

Heb je wel groen vingers dan horen er veel planten in je interieur.

Ikzelf heb geen groene vingers maar heb wel veel planten in mijn huis. Zowel in de woonkamer als in de slaapkamer. Omdat ik geen groene vingers heb, heb ik gekozen voor planten die makkelijk te onderhouden zijn.

Natuurlijk staan deze planten wel in mooie bloempotten. Sommige hebben zelfs een ere plek en staan in een bloempot op standaard.

Als je potten gebruikt die een aanvulling zijn voor je interieur kan zelfs een cactus je huis sfeervol maken.

Kussens

Nog een woonaccessoire die heel veel sfeer aan je interieur geven: kussens.

Het leuke aan kussens is de diversiteit. Je kan namelijk door het wisselen van je kussen de sfeer in je huis veranderen.

Seizoensgebonden

Met kussenhoezen kan je seizoensgebonden werken. Velours en ribstoffen in de winter, katoen in de zomer.

Ook de kleur en de print helpen bij de sfeer. Typische winterse kleuren zoals bruin en oranje kan je in de zomer vervangen voor pastelkleuren.

Als je gebruik maakt van kussenhoezen kan je elke keer weer je interieur veranderen. Dan kan je zelfs met de juiste hoezen je interieur binnen no time veranderen in een kerstinterieur.

Vloerkleed

Met een vloerkleed zorg je niet alleen voor warme voeten, zeker met een wit hoogpolig vloerkleed, je zorgt ook voor gezelligheid. Of je naar een kale vloer of naar een mooi vloerkleed kijkt. Maakt toch verschil.

Al zijn daar de meningen over verdeeld. Ik wil heel erg graag een groot vloerkleed. Mijn man daarentegen ziet liever onze mooie houten vloer en ziet alleen maar bezwaren. We hebben namelijk een hond en mijn voorziet alleen maar ellende. Haren die niet er niet meer uitgaan.

Ooit hoop ik toch gelijk te krijgen want een vloerkleed zorgt niet alleen voor warme voeten. Het bakert ook ruimtes af. Een kleed bij de bank laat zien dat daar de woonkamer is, een kleed onder je eettafel duidt de eethoek aan.

Woonaccessoires in je eigen smaak

Welke items je ook toevoegt aan je interieur, of het nu een klok is of een stapel kussens. Zorg er voor dat het bij jou past. Ga niet mee met de trends want juist het gebruik van woonaccessoires geven je huis een eigen look, het maakt het huis van jou.

Foto door Vecislavas Popa

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *