De belangrijkste redenen om je vloer te isoleren

Isolatie kan veel warmte toevoegen aan je woning. Naast warmte zal dit ook veel op je energie of gasrekening kunnen schelen. De meeste warmte verlaat een woning via de muren, ramen of de vloer. Het is dan ook zeker aan te raden om je vloer te isoleren. We gaan je vertellen waarom. 

Het verhoogt het comfort in huis

Het hebben van koude voeten is niet fijn. Het maakt niet uit hoe hoog je de verwarming zet, de vloer blijft koud aanvoelen. Dit komt omdat warme lucht natuurlijk opstijgt. Als je geen vloerisolatie hebt, dan krijg je ook moeilijk je huis op een behaaglijke temperatuur. Ook het vocht en tocht van een kruipruimte werken hier niet bevorderlijk voor.

Door het installeren van vloerisolatie platen zul je hier zeker een verschil in gaan merken. Je woning zal minder vochtig aanvoelen. Als je lucht in huis droger is dan zal het ook gemakkelijker te verwarmen zijn. De vloerisolatie platen zullen ervoor zorgen dat de temperatuur een aantal graden omhoog gaat en je comfort verhoogd wordt. 

Bespaar op je energierekening

De reden waarom veel mensen kiezen om hun huis nu te isoleren, is omdat de energieprijzen gestegen zijn. Het is dan voor veel mensen ook een grote kostenpost en het is altijd fijn als daar iets op bespaard kan worden. Het installeren van vloerisolatie platen is dan ook een investering die je snel terug zult verdienen door te besparen op je energiekosten.

Naast dat het bespaard op je energiekosten, zal isolatie er ook voor zorgen dat je woning een beter energielabel zal krijgen. Met een beter energielabel zal de waarde van je woning ook stijgen. Zo levert het installeren van vloerisolatieplaten je dubbel financieel voordeel op. 

Beter voor je gezondheid

Vocht in je woning is niet goed voor je gezondheid. Zeker als er veel vocht aanwezig is in de kruipruimte kan dit een gezondheidsrisico vormen. Huisstofmijten en schimmels zullen zo kunnen toenemen en zich makkelijker verspreiden door je woning.

Wanneer je er voor kiest om je woning beter te isoleren, zal het een stuk minder vochtig in huis kunnen worden. Door de isolatie wordt het vocht beter buiten gehouden en de warmte beter binnen. Dit zal ervoor zorgen dat schimmels en huisstofmijten minder snel door je woning kunnen verspreiden. 

Goed voor het milieu

We worden ons er met zijn alle steeds meer bewust van dat we wat groener moeten gaan leven en wat meer rekening moeten houden met het milieu. We verstoken dan ook veel gas in Nederland, wat niet per se nodig zou zijn als we onze huizen wat beter zouden isoleren. 

Door het isoleren van je vloeren, muren en het dak en te kiezen voor dubbelglas, zul je al snel verschil merken in je woning. Je zult een stuk minder hoog en ook minder lang je verwarming aan hoeven zetten om het een fijne temperatuur in huis te krijgen. Naast dat vloerisolatie dus goed voor je portemonnee is, zal het er ook voor zorgen dat het een stuk beter voor het milieu is. Zo wordt er minder verspild. 

Foto van Christopher Burns op Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *