Is regelmatig slapen op de bank wel goed voor je gezondheid?

Bijna iedereen is wel eens een keer in slaap gevallen op de bank. Dit is geen probleem omdat het maar tijdelijk is. Sommige mensen kiezen er bewust voor om regelmatig op de bank te slapen. Ook zijn er vele studenten die op kamers wonen en geen ruimte hebben voor een bed en een bank. Hoe gezond is het nu eigenlijk wanneer je regelmatig op de bank slaapt?

Bankslapen en je relatie
Veel mannen geven aan weinig nachtrust nodig te zijn, maar vallen rond etenstijd toch in slaap op de bank. Vervolgens kunnen ze tot in de nacht wakker blijven. In dat geval is het verstandig om toch iets eerder te gaan slapen zodat je het dutje op de bank kunt overslaan. In slaap vallen op de bank heeft over het algemeen geen positief effect op je relatie.

Nadelen op de bank slapen
De houding die je op de bank aanneemt is bepalend of je wakker wordt met pijn of andere klachten. Als er constante druk op de nek is dan kan dit zorgen voor een pijnlijke of stijve nek. De ruimte op de bank is ook vrij beperkt wanneer je hierop wilt gaan slapen. Het kan daardoor moeilijker zijn om een goede slaaphouding te vinden waarbij het lichaam het minst belast wordt. E

Voordelen op de bank slapen
Soms kan het zo zijn voordelen hebben om op de bank te slapen. Bijvoorbeeld wanneer je verkouden bent of last hebt van maagzuur. Je kan dan de armleuning gebruiken om je hoofd wat rechterop te laten liggen. Wanneer je een lange tijd in deze positie ligt, kan dat wel zorgen voor rug- of nekpijn, omdat het lichaam niet in een rechte lijn ligt en er druk op de spieren en wervels staat.

Nekrollen
Wanneer je door bijvoorbeeld een verhuizing genoodzaakt bent om tijdelijk op de bank te slapen kan je ervoor kiezen om een speciaal nekkussens of nekrol kussen te gebruiken. Dit ondersteunt de nek beter en voor een korte tijd kan dit een goede oplossing zijn.

Slaapbank
Heb je niet de ruimte om een bed en een bank in je kamer te plaatsen, dan is de slaapbank een ideale oplossing. Zo heb je de online keuze modulaire slaapbanken. Wanneer je student bent, een studio hebt of gewoon een kleinere ruimte ter beschikking hebt, is een modulaire slaapbank ideaal. Je kan hem zowel als bank en als bed gebruiken. Dankzij de losse elementen plaats je er makkelijk wat bij op je haalt een element weg wanneer er niet genoeg ruimte is. Er is een enorm groot assortiment, wanneer je hier hulp bij wilt gebruiken kan je naar modulaire banken kopen tips gaan.

Tips voor slapen op een bank

Wanneer je toch vaker op een bank moet slapen hebben we hier nog een paar praktische tips om het zo comfortabel mogelijk te maken voor je. Ten eerste probeer het zo donker mogelijk te maken, gebruik verduisteringsgordijnen om je slaap te bevorderen. Ook kan je op de bank een dekbed leggen om het liggen comfortabeler te maken. Deel je de ruimte met meerdere mensen? Gebruik dan oordoppen en eventueel een slaapmasker om het licht en geluid te dempen.

Foto van Adrian Swancar on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *