Dé 5 tuinset trends van 2016

Op zoek naar een nieuwe tuinset? Het liefst een tuinset waar je geen onderhoud aan hoeft te plegen? Lees snel verder, want we zetten graag alle tuinset trends van 2016 voor je op een rijtje.

Hoe kies je een nieuwe tuinset?

Begin altijd eerst met het opmeten van je terras en bedenk voor hoeveel mensen je een tuinset nodig hebt. Naast de grootte van de tuinset is natuurlijk het budget van belang, het aantal zitplaatsen en de mate van onderhoud. En wanneer je de maten weet, is het nog van belang om te kijken naar de uitstraling van de tuinset. Ga je voor strak modern design, of voor het romantische wicker vlechtwerk? Wil je ook een tuinset kopen? Bekijk dan snel dé trends van 2016 en winkel eenvoudig online of in de winkels van Tuinmeubelland.

Dit zijn dé 5 tuinset trends van 2016

1. De lounge dining tuinset
Sinds een paar jaar is de lounge dining tuinset in opkomst en in 2016 zet deze trend door. Een lounge dining tuinset is eigenlijk een combinatie tussen een lage loungeset en een hoge tuinset. Het is een hoge loungeset met een hoge tafel, zodat je heerlijk kunt loungen en dineren.

Loungediningset-Tuinmeubelland

2. De verstelbare tuinset
Al jaren de meest verkochte tuinset! Nieuw sinds enkele jaren is de opkomst van luxe wicker vlechtwerk tuinstoelen, die net als de aluminium stoelen, ook eenvoudig te verstellen zijn. Dat biedt net dat beetje extra comfort.

verstelbare-tuinset

3. De kunststof design tuinset
Bij kunststof tuinset denk je wellicht aan de oude kunststof verstelbare stoelen. Echter, de kunststof tuinset van 2016 bestaat bijvoorbeeld uit een prachtig robuuste teakhouten tafel en daaromheen strakke design tuinstoeltjes van kunststof in verschillende kleuren.

kunststof-design-tuinset

4. De bistro tuinset
Ideaal voor op het balkon of een klein hoekje in de tuin, of zelfs voor het huis. Met een bistro tuinsetje kun je overal heerlijk zitten. En geniet je van elke zonnestraal die voorbij komt. Bijkomend voordeel: deze compacte setjes berg je vaak eenvoudig op.

balkon-tuinset

5. De picknick tuinset
Praktisch en mooi! De picknick tuinset bestaat uit een tafel en twee bankjes die onder de tafel opgeborgen kunnen worden. Ook heel handig met kinderen die zelf makkelijk op de bankjes kunnen klimmen.

picknick-tuinset

De tuinset onderhouden

Waar iedereen vroeger nog gewend was om de teakhouten tuinset elk jaar twee keer in de olie te zetten, zien we op dit moment dat steeds meer kiezen voor een tuinset waar zo min mogelijk aan hoeft te gebeuren. En dit kan vaak ook, want de materialen worden steeds beter. Toch is het van belang je te laten voorlichten bij Tuinmeubelland of online goed te kijken welke producten van belang zijn. Verder is het afdekken van een tuinset met een tuinsethoes altijd een goed idee, want door zand en stuifmeel wordt een set vaak wel wat vies. Dat scheelt meteen ook weer schoonmaken. Kortom, op naar de zomer en lekker in de tuin zitten in je nieuwe tuinset!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *