tuinieren robotmaaier

Helft Nederlanders ziet op tegen tuinieren: ‘Het is zwaar en tijdrovend’

  • Helft Nederlanders wil tuinklusjes niet alleen opknappen
  • Een derde Nederlanders verwacht dat robots over vijf jaar tuinklusjes overnemen

Maaien, snoeien, onkruid wieden, planten verpotten, ongedierte bestrijden, meubilair schoonhouden. Elke tuinliefhebber weet: het onderhouden van de tuin is een tijdrovende klus. Bovendien, met die schaarse zonuren in Nederland, wil iedereen vooral genieten van de tuin. Uit onderzoek van Robomow, fabrikant van robotgrasmaaiers, blijkt dat 51 procent van de Nederlanders tuinieren een zware klus vindt omdat het tijdrovend is en fysiekinspannend door houdingen zoals bukken en hurken. Daarom vindt ruim de helft van de Nederlanders (55%) dat beide partners evenveel klusjes in de tuin zouden moeten doen.

Vrouwen ondervinden meer nadelen van tuinieren dan mannen
Het onderhouden van de tuin kan een heerlijk ontspannen bezigheid zijn; lekker met de groene vingers in de aarde woelen en één zijn met de natuur. Toch vindt 51 procent in zijn eentje tuinieren zwaar. Dit vinden vrouwen (60%) meer dan mannen (42%). De dames ervaren dan ook vaker nadelen van tuinieren dan mannen; respectievelijk 75 en 68 procent. Dit is de top vijf grootste van de grootste nadelen van tuinieren:        

  1. Ik vind het tijdrovend (27%)
  2. Ik vind het vermoeiend door houdingen zoals bukken en hurken (26%)
  3. Ik heb een hekel aan de slechte weersomstanigheden (11%)
  4. Ik vind het duur (4%)
  5. Ik heb een hekel aan vies worden (4%)

Taken in tuin gelijk verdelen vinden mannen minder belangrijk
Uit het onderzoek blijkt dat ruim de helft van de Nederlanders (55%) van mening is dat beide partners in een huishouden evenveel in de tuin zouden moeten doen. Echter vinden mannen (49%) dit minder belangrijk dan de vrouwen (61%). Mannen zijn er zelfs meer van overtuigd dat tuinieren een taak is van de vrouw; 8 procent van de mannen tegenover slechts 2 procent van de vrouwen deelt deze mening.

Ruim een derde denkt: ‘Over vijf jaar heb ik een tuinrobot die mij helpt’
Ruim een derde (37%) van de Nederlanders denkt dat innovaties, bijvoorbeeld met smartphones en robots, over vijf jaar gemeengoed zijn geworden als hulp bij het tuinieren. Zo staat grasmaaien over het algemeen bekend als een saai en vooral zwaar weekendklusje, maar wat als hiervoor de nieuwste gadget gebruikt kan worden? Robomow is al twintig jaar maker van innovatieve en gebruiksvriendelijke robotgrasmaaiers die voortdurend intelligenter worden; ze vinden zelfstandig het basisstation terug, plannen zelf hun maaibeurten in en hebben nauwelijks menselijke interventie nodig. De robotgrasmaaiers zijn zelfs eenvoudig te bedienen met een smartphone vanuit de luie tuinstoel. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *