De 10 mooiste broodplanken

De mooiste (brood) planken

Toen ik voor het eerst bij mijn schoonouders kwam moest ik erg wennen aan hun eetgewoontes. Men bewaarde brood in de koelkast terwijl wij het bewaarde in een broodtrommel. En daar werd het avondeten veelal op de bank opgegeten. Ik ben dat van huis uit niet gewend en ging dan ook altijd gewoon bij mijn schoonouders aan tafel zitten. Ik kan namelijk niet eens met een bord op mijn schoot eten. Ik knoei, krijg er buikpijn van en voel me ongemakkelijk.

En niet alleen het avond eten was anders ook de lunch. Werd bij ons vaak de tafel gedekt of smeerde wij ons brood in de keuken op een plankje daarna nam je een bord voor je lunch. Bij mijn schoonouders gebruikte men broodplanken. Men had een lade vol houten planken in verschillende soorten, kleuren en maten. Toen vond ik dat ouderwets maar nu is het weer helemaal hip. Overal zie je ze en het aanbod is dan ook reuze:

1. De planken van Raumgestalt. Simpele planken met een verfijnd handvat. De planken zijn in verschillende maten verkrijgbaar. De grootste is 80 cm.

broodplanken

2. Robuuste en duurzame snij- en tapasplank gemaakt van Hollands hout. Een mooie en trendy accessoire voor je keuken. Elke plank is uniek. Het hout wordt gepolijst, maar blijft verder onbehandeld. Het hout voor de plank komt van beuken uit bos dichtbij. De planken worden in opdracht van Staatsbosbeheer vervaardigd door Eastwood BV, een professioneel houtbewerkingsbedrijf waarin mensen met een arbeidsbeperking hun talenten kunnen ontwikkelen.

hollandse broodplank

3. Een plank die je naast praktisch gebruik ook goed kan gebruiken als accessoires. Het is namelijk ook erg leuk om een leuke sfeer hoek met deze huisjes plank te maken.

broodplank huis

4. Ook de grote woonmerken hebben meestal wel een broodplank in hun assortiment zo ook Riviera Maison. Deze plank heeft wel een erg leuk effect want de daken van de Amsterdamse grachten panden zijn uit deze plank gesneden.

broodplanken

5. Een stoere plank van licht hout van het Deense merk Madam Stoltz. De artikelen van Madam Stoltz zijn verkrijgbaar bij Deens.

broodplank

6. De plank van Zilverblauw staat hoog op mijn verlanglijstje. De planken zijn door Anki zelf ontworpen en worden gemaakt in de werkplaats van haar broer. Niet alleen deze diamant vorm maar ook een prachtige druppel is verkrijgbaar.  Lees vooral eens de blog waarin Anki de herkomst/making of van de plankjes laat zien: Making cutting boards

7. Heb je een groot gezin dan is het leuk als iedereen zijn eigen plank heeft. Dat kan met de boterham broodplanken. Ieder zijn eigen kleurtje en stapelbaar dus ideaal op te bergen. Al mogen ze ook best gezien worden in de keuken.

broodplank

8. Nog zo’n plaatje met een prachtig hout motief deze Deense broodplanken. In verschillende maten en vormen te koop.

houten broosplank

9. Welk kind zou nu niet deze leuke aapjes plank willen hebben. Dan zou je toch zeker ook de korstjes op eten. Of juist niet want daarmee kan je dan weer leuke apenkopen maken.

broodplanken

10. En dan nog een plaatje. De planken van Dutchdeluxes zijn ingesneden met de mooiste prents. Persoonlijk vind ik deze wel leuk. Vooral om we in de tijd van tegenwoordig elkaar soms te weinig zien.

serveerplank

Let bij de aanschaf van een (brood) plank goed op gebruiksaanwijzing. Omdat vele echt met de hand gemaakt worden zijn ze niet allemaal geschikt om op te snijden of te hakken. Ook zijn veel van de planken niet geschikt voor in de vaatwasser.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *