2 en 3 zitter

Wanneer kies je voor een 2 en 3 zitsbank?

Er zijn verschillende soorten banken verkrijgbaar. Een van de oudste vormen is een 2 en 3 zits bank. Vroeger had je niet veel  meer keuze dan de 2 en 3 zitter. En gelukkig is deze klassieker nog steeds een vorm die goed toe te passen is in het interieur.

Hoekbank

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een hoekbank. Deze kan je in elke gewenste maat, kleur en materiaal kopen. Er zijn zelfs banken welke je helemaal naar je eigen wens kan instellen maar waarom zou je niet kiezen voor een hoekbank?

2 en 3 zitsbank

Niet iedereen heeft de ruimte voor een hoekbank en daarmee bedoel ik zowel de daadwerkelijke ruimte als de vorm en het gebruik van de ruimte. Als je een redelijk klein huis hebt kan het soms makkelijker zijn om te kiezen voor een 2 en 3 zits dan voor een hoekbank. 

Een 2 en 3 zitsbank kan je tegenover elkaar zetten hierdoor hoe je meer loop ruimte over. Een ander voordeel is dat een 2 en 3 zitter meer plaats bieden dan een hoekbank van hetzelfde formaat. En voor sommige mensen kan het een voordeel zijn dat je met losse banken meer armleuningen hebt dan bij een hoekbank. Meer mogelijkheden om lekker tegen aan te leunen. Ook heb je natuurlijk op deze manier ieder een eigen bank als je met zijn 2-en bent en hoef je geen bank te delen.

Stijlen

Daarbij kan je natuurlijk makkelijker elke keer de setting in je woonkamer veranderen als je 2 losse banken hebt. Een hoekbank verplaatst je niet zo makkelijk en is beperken in zijn mogelijkheden hoe je hem neerzet in je huiskamer. Een 2 en 3 zitsbank kan je op verschillende manieren gebruiken en neerzetten.

2 + 3 zits bank

Bron: Meubelix

bankstel 2 en 3 zits bankstel 2 en 3 zits bankstel 2 en 3 zits

Bron: Bankstel-online

Bron 1e foto: Wehkamp

 

About Author

1 thought on “Wanneer kies je voor een 2 en 3 zitsbank?

  1. Twee banken geeft ook meer vulling aan de kamer. Een hoekbank eist eigenlijk nog andere zitmeubels voor wanneer er bezoek komt, om zo genoeg zitplaatsen te creëren. Hoewel een setting met twee losse banken in de praktijk waarschijnlijk ook niet veel zal worden veranderd, geeft het meer opties dan een hoekbank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *