Bloemenvazen

De top 5 leukste bloemenvazen op een rijtje

Zoek je de leukste bloemenvazen voor jouw interieur? De keuze van je vaas bepaalt ook hoe jouw bos bloemen naar voren komt. Daarom is het belangrijk ervoor te zorgen dat je de juiste vaas voor jouw bloemen hebt. Wij hebben enkele vazen voor je op een rijtje gezet en vertellen je welke bloemen je hier het beste in kunt plaatsen. Lees snel verder voor onze top 5 bloemenvazen. 

De laboratoriumvaas

De labaratoriumvaas is een erg mooie bloemenvaas. Deze vaas heeft een wat bredere onderkant en een smalle hals. De smalle hals zorgt ervoor dat het boeket goed bij elkaar wordt gehouden en de stelen wijder uitvallen. Dit is de ideale vaas als je een rond of horizontaal boeket hebt. Zet hem op tafel neer voor een sfeervol geheel. 

Minivaasjes

Minivaasjes zijn erg populair en eigenlijk kun je er nooit genoeg van hebben. Je kunt ze voor diverse doeleinden gebruiken. Steek er een of meerdere kleine bloemen in en zet ze op je vensterbank of schouw neer. Ook droogbloemen zijn populaire bloemen om in een minivaasje te doen. Het voordeel van deze bloemen is dat je ze geen water hoeft te geven, waardoor ze jouw ruimte voor een langere tijd meer sfeer zullen geven. Zet drie dezelfde minivaasjes naast elkaar of ga juist voor 3 verschillende kleine vaasjes. 

Een v-vormige vaas

Een v-vormige vaas is een klassieke vaas en is door haar uitlopende vorm geschikt voor eenvoudige boeketten. Plaats hier en boeket in dat net met de stelen over de rand heen steekt. Een v-vormige vaas staat op vrijwel alle plekken mooi en je kunt ze dan ook in verschillende designs kopen. Kies voor mooi gekleurde bloemenvazen als je een ietwat sobere interieurstijl hebt of ga juist voor een neutrale vaas die precies bij de rest van je interieur past. 

De cilinder vaas

De cilinder vaas is een prachtige vaas. Hierin staan jouw bloemen geheel rechtop. Deze bloemenvaas is geschikt voor lange bloemen. Hierbij kun je denken aan gladiolen of zonnebloemen. Ook magnolia’s staan erg mooi in deze hoge en rechte vaas. Een hoge en rechte vaas kun je mooi op een kastje in de hal neerzetten, zodat je een warme entree creëert. Ook de eettafel en het keukenblad zijn goede plekken voor de cilinder vaas. 

De bullet vaas

De bullet vaas staat ook wel bekend als het melkbus model. Dit model vaas is perfect voor moderne boeketten of een mooi landelijk boeket. De hals is namelijk net iets smaller dan de vaas zelf. De bos blijft in deze vaas een mooi geheel, waarbij de stelen volop de ruimte krijgen in de vaas om ook wat aandacht te pakken. De bullet vaas kun je op iedere gewenste plek neerzetten. 

Ga op zoek naar jouw ideale bloemenvaas

Wij hebben nu de 5 leukste bloemenvazen op een rijtje gezet. Ga op zoek naar vazen die aansluiten op jouw interieur of andere leuke woonideeën. Kijk eens rond op interieur webshops of bezoek je plaatselijke bloemist. Wedden dat je snel een leuke vaas kunt vinden om jouw interieur compleet te maken?

Foto door Max Vakhtbovych via Pexels

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *