Wollen dekens en wollen plaids

Wollen dekens en wollen plaids: een aanwinst voor je interieur

Wollen dekens en wollen plaids zijn een echte aanwinst voor je interieur. Waar vroeger de wollen dekens vaak nog op de bedden lagen, kijkt tegenwoordig niemand meer op van een prachtige wollen deken of wollen plaid op een stoel of bank. Wollen dekens brengen ook een zeker gemak met zich mee. Leg je ze op bed, dan zal je het niet snel te koud of te heet hebben. Wij vertellen je alles over wollen dekens en wollen plaids en wat de precieze voordelen hiervan zijn. Lees snel verder voor meer informatie. 

Wol, een natuurproduct

Wol is ook wel een natuurproduct. Tevens is het duurzaam en ademend. Heel anders in vergelijking met een synthetische deken. Je kunt ook zelf een deken haken van acrylgaren, maar erg fijn zijn deze dekens niet. Dit komt doordat ze niet ademen, waardoor je er onder gaat zweten. Ook tijdens je slaap transpireer je, maar een natuurlijk product laat deze overtollige warmte gelukkig door. Een synthetisch product doet dit niet. Wollen dekens en wollen plaids zijn dus veel fijner in het gebruik dan andere kunstvezels. 

Duurzame en natuurlijke materialen zijn weer helemaal in, wat betekent dat ook de weg voor wollen dekens en wollen plaids weer open ligt. Tegenwoordig is er meer aandacht voor duurzaamheid, natuurlijke materialen en het maken van bewuste keuzes. Reden genoeg om weer eens onder wollen dekens of plaids te kruipen. Wat zijn nog meer redenen om te kiezen voor een wollen deken of een plaid van wol?

Waarom wollen dekens en wollen plaids kopen?

Er zijn diverse reden om voor wollen dekens en wollen plaids te kiezen. Zo is merinowol een zeer geschikte wolsoort voor een deken of plaids. Enkele voordelen hiervan zijn:

 • Wol irriteert minder op de huid en wol van de alpaca is ook hypoallergeen.
 • Wol is thermisch, wat betekent dat het in de winter lekker warm is en in de zomer zorgt voor verkoeling.
 • Wol is sterk en pluist niet.
 • Wol van de alpaca is vier keer minder gevoelig voor slijtage dan normale scheerwol.
 • Wol beschikt niet over olie of vet en ruikt ook niet.
 • Wol bevat geen vocht en kan tegen UV-straling, waardoor het niet zal verkleuren.
 • Wol heeft volume en springt terug als je erin drukt. 
 • Wol krimpt niet na het wassen
 • Je kunt wol in diverse mooie kleuren kopen in winkels of webshops
 • De wol kan makkelijk worden vermengd met andere natuurlijke vezels. 
 • Ook kun je wol makkelijk in iedere gewenste kleur kleuren zonder dat de wol hierbij aan glans verliest.
 • Wol is heel zacht, licht en kriebelt de huid niet. 

Ga op zoek naar de juiste wollen dekens en plaids

Ga eens op zoek naar de juiste wollen dekens en wollen plaids die passen bij jouw woonstijl. Je zal al snel een wollen deken of plaid vinden die geheel bij jouw stijl en behoeften past. Wij wensen je veel succes met het kopen van wollen dekens of wollen plaids!

Photo by Mel Poole on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *