bloemen in een kopje

Bloemen in een kopje

Zelfmaken bloemen in een kopje

Op het moment dat ik deze column schrijf, is het nog niet echt winter. De voorspelling is dat de temperaturen gaan zakken, maar toch trekt het voorjaar al weer…De bolletjes zijn weer in huis en hebben al verschillende plekken gevonden, de eerste bollen zijn zelfs al weer uitgebloeid. Monica heeft in haar januaricolumn verschillende leuke toepassingen met bollen laten zien, heb je net bollen in huis gehaald? Zoek dan  zeker even haar column op deze website.

Mijn inspiratie haal ik overal vandaan…het kan komen door een herinnering, een wandeling buiten of een idee wat bij een ander is gespot en ik mijn eigen draai aan geef. Zeker wil ik ook de (woon) bloggers, Facebook, Welke.nl en Pinterest hier niet vergeten. Op al deze Social Media heb ik een account. Wil je eens kijken waar ik me, buiten deze column, mee bezig hou? Neem dan eens een kijkje op mijn blog: http://blomkjeenwenje.blogspot.com , hier staan regelmatig zelfmaakideeën op en toepassingen voor huis en tuin. Je kunt daar ook linkjes vinden naar mijn andere Social Media accounts.

Dan op naar het zelfmaakidee voor deze maand….wederom een low budget idee…wat heb je nodig?

  • Oude serviesdelen (kopjes en schoteltjes)
  • Bison kit
  • Oase
  • Bloemen
  • Lint of touw

Plak met Bisonkit een kopje en schoteltje aan elkaar en laat deze goed drogen. Vul het kopje met natte oase, maar laat de oase eerst wel uitlekken! Vul de oase met de bloemen en bind een lintje of touw aan het oortje van het kopje. Nu kun je je ‘voorjaarsbloemstukje’ ophangen. Een leuk effect is om aan bijvoorbeeld een rek, meerdere kopjes op verschillende hoogtes te hangen. Je kunt , in plaats van bloemen, ook een plantje in het kopje plaatsen.

Succes!

Groetjes, Pietrik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *