energie besparen

Besparen op energie

Mei is voor mij altijd een welkome maand. Een maand waarin naast het vakantiegeld ook de jaarrekening van de energie binnenkomt. Sinds wij een slimme meter hebben is het bijna een sport om te zien waarop je kan besparen. En nu het zomer is zijn er zat manieren om op een makkelijke manier geld te besparen:

1. Hang je was buiten

Niet iedereen is hier dol op maar het is echt een goede manier om geld en energie te besparen. Laatst kwam een vriendin mij helpen met de grote schoonmaak en zij gooide alles in de droger. Ik vertelde haar dat we blouses en shirts op een wasrek hangen. Zij moest toen erg lachen. En als bijkomende opmerking gaf ze aan dat tegenwoordig toch niemand meer een wasrek heeft.
Nou wij hebben deze dus nog wel. Eentje voor binnen en buiten een ouderwetse droogmolen. Ideaal en een goede manier om geld te besparen.
p.s.: En persoonlijk vind ik het ook erg gezellig en burgerlijk staan een droogmolen vol was.

2. Ontdooi je vriezer

Een ideaal moment om je vriezer te gaan ontdooien. Probeer de vriezer zo leeg mogelijk te krijgen (mooi moment om te gaan bbq-en) De spullen die nog overhebt moet je wel even goed inpakken. Zet de vriezer open en binnen no-time is de vriezer ontdooit.
Vraag je kinderen om te helpen met het schoonmaken van de lades. Zet ze buiten neer met een bak water. Zij hebben plezier met water en het scheelt jou werk. En als leuke beloning kan je samen met de kinderen een van de lades vullen met ijsjes. Een beloning die altijd welkom is.

3. Schakel apparatuur uit

Met dit weer zitten we vaker buiten dus zonde om apparatuur die we bijna niet gebruiken aan te hebben staan. Want wie kijkt er nu nog tv als we gezellig met zijn allen buiten zitten. Kijk dus even welke apparaten aanstaan en zet deze uit. Geen grote kostenpost maar alle kleine beetjes helpen.
Wil je nog meer besparen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om over te stappen. Dit kan echt veel geld per maand schelen. Bij United Consumers krijg je nu tot 15 mei 2016 een bon van de Praxis t.w.v. € 75,- als je overstapt.
Bekijk de actie van UnitedConsumers Energie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *