Behang in de baby- of kinderkamer

Behang in de baby- of kinderkamer

Geschreven door Sofieke van Perron 11.

Het behang van Perron 11 kan jouw baby- of kinderkamer een bijzondere en persoonlijke sfeer geven. Behang is namelijk zo veel meer dan alleen leuk om naar te kijken! Een print(je) op de muur kan jouw baby, peuter of kleuter een vertrouwd gevoel geven en tegelijkertijd prikkelen.

Behang in de babykamer

Sommige ouders denken dat behang in de babykamer te druk is, maar dat hoeft niet altijd waar te zijn. Baby’s tot 16 weken zijn hard bezig met het verbeteren van hun zicht. Zij zijn vooral geïnteresseerd in de kleuren zwart en wit, omdat zij dit grote contrast gemakkelijk waarnemen. Daar kan je dus rekening mee houden tijdens het inrichten van de babykamer. Een voorbeeld van passend behang is ons zwart-witte grachtenpandjesbehang: hip, stijlvol en rustgevend.

behang-grachtenpandjes-zwart-wit-Perron11

 

Na 16 weken neemt het concentratievermogen van een baby toe, waardoor hij/zij voorwerpen langer zal bestuderen. Baby’s kunnen na 16 weken kleuren onderscheiden en ze beginnen details van voorwerpen te zien. Een behangpatroon, -tak, of –boom zoals ons behang “De Vogelstad” in pasteltinten, stimuleert jouw kleine te blijven kijken, ontdekken en leren.
Als je baby 36 tot 40 weken oud is, leert hij of zij de betekenis van woorden kennen. Vormen, bijvoorbeeld van dieren, worden herkend en soms worden dierengeluiden gekoppeld aan de vorm. Hoe leuk is het om samen te miauwen naar de katten op de muur?

behang-vogelhuisjes-vogelstad-Perron11

 

Behang in de kinderkamer

Peuters en kleuters hebben veel fantasie en gebruiken dit in hun spel. Het is daarom leuk de kinderkamer in een bepaalde stijl in te richten, zodat kinderen zich kunnen terugtrekken in hun eigen wereld. Voor stoere jongens stel je bijvoorbeeld een stoere kinderkamer met legerthema samen: hiervoor kan je ons leger-helikopterbehang gebruiken en de rest van de kamer aankleden met kussens en netten in dezelfde kleurtinten. Of je behangt de muur met onze grachtenpandjes in kleuren naar wens. Jouw kind zal al snel het gevoel hebben in een gezellig dorpje te wonen.

posterbehang-helicopter-hijskraan-Perron11

behang-grachtenpandjes-delftsblauw-Perron11-1

Daarnaast is het voor jonge kinderen erg belangrijk in een vertrouwde omgeving te spelen en te slapen. Door behangdieren in de kamer kunnen kinderen zich extra veilig voelen thuis. Maak er bijvoorbeeld een bedritueel van om elke avond alle uiltjes in de behangboom op de muur, gedag te zeggen voor het slapen gaan. Zo voelt de kinderkamer meteen vertrouwd bij jouw kind en vertrouwen brengt rust. Welterusten!

behangboom-uil-bruin-Perron11

 

Mogelijkheden maatwerk bij Perron 11
Wij ontwerpen al ons behang zelf. Hierdoor kunnen wij onze collectie behang in een standaardmaat leveren, maar desgewenst ook op maat maken voor jouw baby- of kinderkamer. Dat betekent niet alleen dat we het behang passend op jouw muur maken –hoe groot, lang, klein of kort ook- maar dat we de compositie en kleurstelling ook kunnen aanpassen. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Bekijk voor maatwerk-mogelijkheden en overige informatie onze website.

About Author

You May Also Like

1 comment

Marlon says:

Hallo ik heb enorm mooie behang op jullie site gezien deze is knalroze mer allemaal hartjes erop gedrukt , nu kan ik nergens vinden waar ik deze kan bestellen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *