boekenplank

Beat-shelf de boekenplank

De Beat-Shelf is een boekenplank, en wat voor één! Op het eerste gezicht trekt hij de aandacht door zijn iconische vormgeving. Maar laten we het materiaalgebruik en functionaliteit niet over het hoofd zien. In de geulen is er plaats voor tijdschriften, de pieken doen dienst als boekenleggers en door de zijkanten heb je niet eens boekensteunen nodig. Het idee achter de Beat-Shelf komt voort uit een vraag die wij onszelf hebben gesteld. Wat is nou een “teken van leven”? Wat beeld nu het beste uit “Ik leef”! Na een tijdje kwamen we tot de conclusie dat het meest archetypische en universele teken van leven een hartslaglijn moest zijn.
The hartslaglijn en waar hij voor staat was het begin van een ontwerpproces dat heeft geleid tot de Beat-Shelf. We hebben geprobeerd de hartslag zo te versimpelen dat hij strakker is geworden zonder dat er is ingeboet op de kracht of herkenbaarheid van het symbool. Het resultaat is een boekenplank die soms meer aandacht opeist dan de spullen die erop staan.

PRODUCTIEMETHODE

De Beat-Shelf komt bij ons in de werkplaats binnen als ruw hout. Dit kan Amerikaans noten, olijfessen of eiken zijn. Dit hout wordt door ons verwerkt totdat er een plank ontstaat van de juiste breedte en dikte. Omdat er bijzonder diep zaagsneden nodig zijn hebben we zelf mallen gemaakt waarmee het hout rechtopstaand kunnen zagen. Zodra we tevreden zijn over alle onderdelen gaan we ze verlijmen in de uiteindelijke vorm. Nadat deze is uitgehard wordt hij geschuurd en in de olie gezet. Als laatste verwerken we het ophangsysteem wat ervoor zorgt dat de plank met 2 losse schroeven blind aan de muur kan worden bevestigd.

De Beat-Shelf is ontworpen en gemaakt in onze werkplaats in Wormer, een steenworp afstand van Amsterdam. Afmetingen(LxBxH): 120x30x55

VAN TJALLE EN JASPER
Wij, Van Tjalle en Jasper, ontwerpen en maken hééél graag meubels. Sterker nog, we zijn er altijd mee bezig. Omdat wij beschikken over een uitgebreide werkplaats ontwerpen we niet alleen maar maken we ook alle meubels zelf. Zo houden we zelf de kwaliteit in de gaten van ontwerp tot en met het eindproduct. Wij zijn al van jongs af aan bevriend en hebben in afgelopen jaren, qua opleiding en werk, beide onze eigen wegen gevolgd. Tjalle is opgeleid tot industrieel ontwerper en Jasper werkt al enkele jaren als ambachtelijk meubelmaker. In de lente van 2012 besloten wij om samen een aantal meubels te ontwerpen en te maken. Een vruchtbaar besluit dat inmiddels is uitgegroeid tot een aardige collectie.

We runnen een verkoopcampagne voor de Beat-Shelf op het platform CrowdyHouse, een gecureerde online marktplaats voor designers: http://www.crowdyhouse.com/shop/beat-shelf/

Met vriendelijke groet,

Tjalle en Jasper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *