Azulejo love

Herkomst

Prachtig vind ik ze, de Portugese Azulejo tegels. De Mooren hebben deze techniek heel lang geleden naar Europa gebracht, waarna de Portugezen het de gehele wereld overbrachten. Het is een oude kunstvorm waar op keramieken tegels, meestal met blauwe verf, verschillende soorten taferelen werden geschilderd. Van prachtige motieven tot schitterende afbeeldingen van een verhaal.

Huidige vorm

Tegenwoordig vinden we ze terug in een moderne, strakke en kleurrijke vorm in het hedendaagse interieur. Ze geven extra kleur en sfeer aan een strak ingerichte badkamer of keuken, maar ze staan ook heel sfeervol in een hal. Je kunt ze neerleggen in een herhalend patroon om eenheid en rust te creëren, maar durf ook vooral om verschillende tegels met elkaar te combineren om een speelse uitstraling te krijgen.

Azulejo love
thedesignfiles.net
plataformaarquitectura.cl
plataformaarquitectura.cl
etsy.com
etsy.com

Aan de slag

Heb je inspiratie gekregen van deze prachtige tegels? Bij designtegels.nl heb je een ontzettend groot assortiment in Portugese cementtegels. Je kunt ze er in allerlei soorten en maten kopen en met elkaar combineren. Een combinatie van verschillende zwart-wit tegels doet het erg goed. Je geeft een ruimte sfeer door de verschillende patronen, maar houd het rustig door in dezelfde tint te werken. Natuurlijk kun je ook voor alleen blauw- of paarstinten kiezen.

Zelfmaakidee

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je tegels op de wand of op de vloer gebruikt, ook als het originele tegels zijn. Wil je net een stap verder? Maak dan een mooie lijst van hout en plak daarin een aantal van je favoriete tegels. Zo hoef je geen hele muur te doen, maar creëer je wel een sfeervol pallet. Of wilde je toch al een nieuwe tafel? Hergebruik het frame en plak in een houten omlijsting tegels in een mooi patroon. Praktisch wat betreft schoonmaken en niemand heeft dezelfde tafel!

www.gewoonstudio.nl
www.pinterest.com/gewoons/
www.facebook.com/gewoonstudio

housetothehome.co.uk
housetothehome.co.uk
housetothehome.co.uk
housetothehome.co.uk
casahous.net
casahous.net

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *