bamboe jaloezieën

6 tips voor bamboe in jouw interieur

Tegenwoordig gebruiken we steeds meer natuurlijk materialen. Er komen ook steeds meer nieuwe vormen. Vroeger kon je alleen uit hout kiezen. De enige optie die je had was eiken of grenen. HEt assortiment aan natuurlijke materialen is tegenwoordig een stuk toegenomen. Zo zijn er ook meubels gemaakt van hennep. En ook bamboe is een veel gebruikt materiaal.

In deze blog 6 tips hoe je bamboe in je interieur kan toevoegen:

1.  Servies

Er zijn verschillende merken die zich richten op servies van Bamboe. Borden van bamboe zijn milieubewust en biologisch afbreekbaar. Veelal zie je de meest vrolijke serviezen van bamboe. Ideaal voor de zomerse picknick.

2.  Meubels

In de meubelindustrie zien we ook veelzijdig het gebruik van bamboe. We zien het terug in stoelen en tafels. Persoonlijk vind ik de tafel van Fest Amsterdam met een stalen onderstel en bamboe blad heel erg mooi:

De meubels van bamboe zijn vaak ook voor buiten geschikt. Wil je iets anders dan de standaard wicker dan is bamboe een prachtige alternatief.

3. Vloer

Bamboe is ook heel erg geschikt als houten vloer. Er zijn een aantal bedrijven in Nederland die zich helemaal gespecialiseerd hebben in houten vloeren van bamboe.

4. Jaloezieën van Bamboe

Wil je een warme sfeer in je interieur dan zijn bamboe jaloezieën een prima product voor je raamdecoratie. Naast een warme uitstraling geven ze ook een gevoel van luxe. Kijk bijvoorbeeld een bij de bamboe jaloezieen van Topjaloezieen.nl . Zij hebben jaloezieën in verschillende kleuren en maten.

5. Vlonders

Zoals al eerder vermeldt kan je bamboe ook heel erg goed buiten gebruiken. Met bamboe kan je hele mooie vlonders maken.

6. Plant

En als laatste tip, zet een bamboe in je tuin. Daarbij moet ik wel als kanttekening maken dat je de plant met pot en al ingraaft. Een bamboe zal zich namelijk als je hem los plaats enorm snel verplaatsen. Binnen no-time heb je een tuin vol met bamboe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *