tuinmeubelen

Moet ik mijn tuinmeubelen opbergen dit najaar?

Wat is het toppunt van moed? De bladeren uit je tuin vegen terwijl het nog hardje herfst is.

Gisteren kwam ik met de bus naar huis en vlakbij ons huis was een mevrouw haar voortuin aan het vegen. Alle bladeren veegde ze uit haar voortuin. Erg nobel van haar om nu al te starten. Hoe eerder je start hoe minder er komt te liggen zou ze hebben gedacht. Echter ze veegde het van uit haar voortuin naar het grasstrookje welke voor haar huis geplaatst is. En op dit grasveldje stonden drie enorme bomen. Terwijl zij aan het vegen was zag ik dat door de wind de volgende lading alweer haar tuin in geblazen werd. Vegen had dus eigenlijk nog weinig zin.

Toch heeft het wel zin om nu al een en ander op te bergen. Zo is dit het beste tijdstip om je tuinmeubelen op te bergen.

Zonnige temperaturen

De temperaturen zijn nog steeds erg hoog. Ideaal weer dus om je tuinmeubelen eens schoon te maken. Veeg ze eerst af met een borsten en haal waar nodig viesheid zoals vogelpoep met een doekje van je meubels af. Laat ze goed drogen.

Heb je houten meubels dan kan je ze nu nog mooi invetten met olie voordat je ze opbergt.

Hoes of garage

Heb je een garage/schuur klap dan je meubels in en zet ze in de garage. Heb je geen garage of is deze al vol plaats dan een hoes over o.a. je Lounge Diningset . Zo zijn je meubels beschermt tegen de winterse buien. Zorg wel dat de hoes niet weg kan waaien.

Als je nu tijd maakt voor het opbergen van je tuinmeubelen heb je er straks langer plezier van.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *