industriële slaapkamer

5x inspiratie voor een industriële slaapkamer

De industriële woonstijl staat bekend als ruw en stoer, maar waar veel mensen niet direct aan denken is de rustgevende sfeer. Dit maakt deze woonstijl ook erg populair als slaapkamer inrichting. Een industriële inrichting van je slaapkamer geeft niet alleen een rauwe uitstraling, maar creëert ook een warme sfeer. Direct beginnen met het creëren van een industriële slaapkamer? Wij hebben 5 ideeën voor je op een rijtje gezet!

1. Industriële nachtkastjes

Nachtkastjes zijn natuurlijk onmisbaar op de slaapkamer. Het is wel zo fijn om aan elke zijde van je bed een nachtkastje te hebben staan. Deze industriële nachtkastjes staan bekend om de stoere uitstraling en zijn ook nog eens erg functioneel. De combinatie van staal en hout maakt deze kastjes perfect geschikt voor in een industriële slaapkamer.

2. Ruwe muur als eyecatcher

Voor een industrieel karakter wordt er vaak gekozen om de muren in grijstinten te schilderen. Dit maakt het ook direct mogelijk om één muur een ruwe uitstraling te geven om dit een eyecatcher te maken. Denk bijvoorbeeld aan een muur bedekt met houten planken of met bakstenen (behang).

3. Garderoberek

Een industrieel garderoberek is ook een geweldig woonaccessoire om toe te voegen aan je slaapkamer inrichting. Zo’n garderoberek van staal, eventueel gecombineerd met hout, geeft een stoere uitstraling aan je slaapkamer. Daarnaast is een garderoberek ook erg functioneel om je kleding aan op te hangen en schoenen op te bergen.

4. Boekenplanken aan de muur

Om te kiezen voor boekenplanken aan de muur in je slaapkamer hoef je niet perse een boekenliefhebber te zijn. Het monteren van industriële boekenplanken aan de muur geeft je de optie om bijvoorbeeld boeken of andere spullen mooi neer te zetten. Zo zorg je voor minder kale muren en creëer je extra sfeer.

5. Grof geweven vloerkleed

Een vloerkleed op de vloer in de slaapkamer is altijd een goed idee om extra sfeer toe te voegen aan de inrichting. Voor een industriële slaapkamer is een grof geweven vloerkleed een goede keuze. Dit item is goed te matchen met andere industriële items. Bovendien voelt het kleed heerlijk zacht aan als je met blote voeten uit bed stapt. Een vloerkleed voegt dus niet alleen sfeer toe, maar ook extra comfort.

Photo by James Hollingworth on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *