retro interieur

Een retro interieur blijft een trend

Al jarenlang zien we dat retro weer helemaal hot is. In de vorige crisis, medio 2013, gingen we met zijn allen aan de slag met 2e hands meubelen. Marktplaats stond er vol mee. Ineens was het weer heel erg in om 2e hands meubelen te kopen. Waar je voorheen juist alles nieuw wilde was daar ineens de trend om juist te gaan voor items die ook bij onze opa en oma in huis stonden. De trend ontstond met name omdat men geld te kort had. Een 2e hands meubel is nu eenmaal goedkoper dan nieuw. Toen werden de meubels soms nog overgeverfd maar tegenwoordig denken we daar toch anders over. We laten het liever authentiek. 

Na de crisis in 2013 kwam de economie weer op gang. Er ontstond weer welvaart. En ondanks dat we weer meer te besteden hadden bleef de retro trend. We wilde nog steeds retro items in ons interieur. Denk daarbij aan retro kasten, vintage stoel en authentieke vloerkleden.

Omdat het aanbod van 2e hands items minder werd en hierdoor ook de prijs werd opgedreven stapte de meubelbranche in dit gat. Steeds meer merken ontwerpen items met een knipoog naar het verleden. Wil je een retro kast dan kan je zelfs al bij de goedkopere meubelketens zoals Kwantum, Xenos of Leen Bakker slagen. Maar niet alleen de goedkopere items zijn verkrijgbaar. Ook de beroemde Eames stoel is nieuw verkrijgbaar. Bijna net zo duur als tweedehands, maar tweedehands is er bijna niet aan te komen. Voor de liefhebbers dus fijn dat er een andere optie is. 

Ondanks dat er veel nieuwe retro items verkrijgbaar zijn zien we ook nog steeds een groot publiek dat echt op zoek gaat naar 2e hands items. Zij willen echt die vintage plaatjes hebben. Vaak ook met nog een extra achterliggende gedachte: duurzaamheid. Want als je een retro stuk 2e hands koopt hoeft er geen nieuwe geproduceerd te worden. Deze items combineren we dan wel graag met andere, nieuwe duurzame producten. Duurzame vintage vloerkleden passen hier goed bij. Een vloerkleed is toch een item dat we liever nieuw kopen. Naast de garantie dat het vloerkleed schoon is, worden nieuwe vloerkleden met hoogwaardige, moderne materialen en technieken vervaardigd, zodat een nieuw vloerkleed jarenlang meegaat. Gelukkig heeft ook deze markt zich aangepast aan de retro stijl en is er voor iedereen wel een passend retro vloerkleed te vinden.

En mocht je toch besluiten om voor een moderner interieur te gaan, ook bij een modern interieur past een vintage vloerkleed. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *