5 tips voor een landelijke interieur

Rate this post

Een landelijke interieur blijft een interieur welke we in vele huizen terug zien. Naast de industriële look staat het landelijke interieur zeker op de 1e plaats. Logisch want een landelijk interieur straalt veel gezelligheid en warmte uit. Hoe creëer je nu een landelijk interieur?

Kleur

Kleur is erg belangrijk bij een landelijk interieur. Er wordt veelal gewerkt met zachte tinten. De basis is vaak ecru of wit, heel soms lichtgrijs met accenten in baby blauw of roze pastel.

Hout

Grenen en lichteiken zijn de meeste gebruikte houtsoorten in een landelijk interieur. Kies voor een mooie grenen kast waarin je je mooiste servies tentoonstelt. Ook zien we vaak het gebruik van een sidetable in een landelijk interieur. Deze is ideaal om mooie woonaccessoires op neer te zetten.

Meubels

De banken en stoelen bij een landelijk interieur zijn van klassieke stoffen. Zo kan je kiezen voor een ribstof maar ook de
gecapitonneerde bank past erg goed in deze stijl. Vaak werkt men met meerdere banken mede ook omdat er dan naast de bank twee mooie stoelen neergezet kunnen worden. Hoe meer zitplek hoe meer gezelligheid.

Verlichting

Bij een landelijk interieur horen kroonluchters en lampen met lampenkappen. Daarbij aangevuld met verschillende kandelaren en windlichten. Het licht hoort een romantisch sfeertje af te geven. Doe er dus een niet te hoog voltage in.

Woonaccessoires

Voor een landelijk interieur is er een ruim aanbod aan bijpassende accessoires. Kussens en plaids voor op de bank in verschillende kleuren en maten. Maar ook mooie fotolijsten, dienbladen en krukjes zijn al voor weinig verkrijgbaar. De action heeft o.a. een groot assortiment aan landelijke woonaccessoires.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *